Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatskim kadetima 5 medalja na EP-u u taekwondou i džudu

Hrvatskim kadetima 5 medalja na EP-u u taekwondou i džudu
1

Odlične vijesti stižu s EP-a za kadete u taekwondou (bronce Dore Runtić, Mateo Zorko i Mateje Horvat) i džudu (brončane medalje Tihee Topolovec i Karle Prodan)

VIDEO

Posljednjeg dana europskog kadetskog prvenstva u taekwondou Hrvatska je stigla do još dvije brončane medalje, tako da natjecanje u Strasbourgu završava s ukupno tri odličja. Brončanoj Dori Runtić pridružili su se medaljama istog sjaja Mateo Zorko iz Jastreba i Mateja Horvat iz Čigre.

Jastrebov Mateo Zorko je u kategoriji do 61 kilograma u prvom kolu slavio protiv Talijana Morena Monticellija 12-7, u drugom je bio bolji od Islanđanina Gunnara Snorrija Svanthorssona 10-5, a u polufinalnoj je borbi izgubio od kasnijeg prvaka, Francuza Liliana Clereta 3-8.

Mateja Horvat iz Čigre u kategoriji do 59 kilograma do medalje je stigla pobjedom protiv domaće cure Emme Griotto, a na putu prema finalu zaustavila ju je Čehinja Kristýna Drobná 8-10.

Trećeg dana natjecanja nastupili su još i Laura Glasnović iz Jastreba te Karla Čikotić iz Marjana koje su na koncu zauzele peta mjesta.

Bronce i džudašicama Topolovec i Prodan

Odlične vijesti dolaze i iz Bugarske, s Europskog kadetskog prvenstva u džudu. Do postolja je došla Tihea Topolovec. Topolovec je u Sofiji u petak, 3. srpnja pobijedila u borbi za brončanu medalju kategorije -52kg Lydiu Boudouaia iz Francuske. Topolovec je u nedjelju bila bolja od Teje Tropan iz Slovenije, Ukrajinke Iryne Herasymenko, Ludovice Lentini iz Italije i Ilse Buren (Nizozemska), dok je u četvrtfinalu poražena od Mzie Beboshvili iz Gruzije.

Karla Prodan osvojila je brončanu medalju u subotu, 4. srpnja. Prodan se borila u kategoriji -70kg te je u borbi za broncu savladala Jovanu Peković zahvatom držanja.

Sveukupno je imala četiri borbe tijekom dana; kao prva nositeljica kategorije u prvom kolu je bila slobodna. U prvoj je borbi pobijedila Bjeloruskinju Dziyanu Zhukavets, dok je u četvrtfinalu bila bolja od domaće natjecateljice Boryane Borisove. Polufinalnu borbu gubi od Aline Boehm (Njemačka), koja je na kraju osvojila zlatno odličje u kategoriji. Dva dana natjecanja, dvije medalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao