Obavijesti

Sport

Komentari 431

Senzacija: Prvak je pao! Sjajni Tyson Fury uzeo Kličku titulu

Senzacija: Prvak je pao! Sjajni Tyson Fury uzeo Kličku titulu
12

Tyson Fury novi je svjetski prvak u superteškoj kategoriji! Irski boksač romskog podrijetla napravio je nezamislivo. Slavio je jednoglasnom odlukom protiv Klička!

VIDEO

Došao je u Düsseldorf, napravio je jednu od najvećih senzacija u povijesti boksa, zaplakao pa uzeo mikrofon i zapjevao. Da, imao je još snage nakon 12 rundi u kojima je dominirao protiv Vladimira Klička.

VIDEO

To je, dame i gospodo, novi svjetski prvak u superteškoj kategoriji. Tyson Fury u nevjerojatnom meču pobijedio je Ukrajinca Vladimira Klička nakon jednoglasne sudačke odluke i uzeo mu pojaseve po WBA, WBO i IBF verziji.

Kraj Kličkove ere? Prvi poraz nakon 11 godina

Kličko je devet godina držao titulu prvaka u superteškoj kategoriji što je drugi najduži period u boksačkoj povijesti. Samo je legendarni Joe Louis u tridesetim godinama prošlog stoljeća dulje imao titulu u svojim rukama.

No i tom je nizu došao kraj. Vladimir Kličko u 19. obrani naslova u nizu doživio je prvi poraz, ukupno četvrti u karijeri u 68. profesionalnih mečeva. Posljednji koji je dobio Klička bio je Amerikanac Lamon Brewster 2004. godine.

REUTERS/PIXSELL

Boks ima novog šampiona i "šoumena" kakvog svijet dugo nije vidio. Irac romskog podrijetla pobijedio je 12 godina starijeg Vladimira Klička jednoglasnom odlukom sudaca. Potpuno zasluženo. Tyson je napravio nezamislivo. Dominirao je protiv Vladimira Klička pred 50.000 navijača i slavio na bodove protiv jednog od najboljih tehničara u povijesti boksa. Irski div visok 206 centimetara s rasponom ruku od 216 cm dominirao je od prve runde, dobio je prve ozbiljnije udarce tek u devetoj rundi.

- Hvala Isusu Kristu. Pobijedio sam velikog šampiona Vladimira Klička. Ostvario mi se san. Radio sam tako naporno za ovo. Ne mogu vjerovati da sam uspio - kroz suze je pričao 27-godišnji Tyson Fury nakon jedne od najvećih senzacija u povijesti boksa.

Dominacija od prve runde

Ušao je u meč razigrano, sjajno se kretao i Vladimir Kličko je bio zbunjen. Tyson Fury nametnuo je svoj ritam. Ukrajinac jednostavno nije mogao ništa. Fury se fenomenalno kretao i izbjegavao je i ono malo pokušaja koji su dolazili od neprepoznatljivog šampiona. Irac je provocirao Vladimira, pričao je s njim usred borbe, spuštao ruke, stavljao ih iza leđa... Svi su očekivali kako će Fury padati kako runde budu prolazile, ali on je  bio sve bolji! Prve ozbiljnije udarce dobio je u 9. rundi, ali odmah je uzvratio.

Kličku se u 12. rundi ukazala mala nada nakon što je uzdrmao Furyja, ali bilo je prekasno. Nevjerojatni Irac u meču svog života i u jednoj od najvećih boksačkih predstava u zadnjih 20 godina postao je novi svjetski prvak. Tyson Fury je razigranim gardom srušio Kličkov stil boksa i zasluženo je osvojio naslov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 431
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve