Obavijesti

Sport

Komentari 7

Splitska tvornica zlata: Ovo je dokaz da smo na dobrom putu

Splitska tvornica zlata: Ovo je dokaz da smo na dobrom putu
6

Taekwondo klub Marjan prava je tvornica medalja. Sestre Zaninović su europske prvakinje, Ivana Babić svjetska juniorska, a sada su tu kadetsko zlato i bronca...

VIDEO

Dok su medalje osvajale 'samo' sestre Lucija i Ana Zaninović, Taekwondo klub Marjan bio je tek simpatičan mali klub s velikim rezultatima. Danas, kad na kontu imaju čak 34 medalje s OI-ja te svjetskih i europskih prvenstava, s pravom se može ustvrditi kako je riječ o pravoj tvornici medalja.

Taekwondo klub Marjan je u 2014. godini ostvario jedinstveni uspjeh, njihove članice su osvajale zlatne medalje na europskim i svjetskim natjecanjima u sve tri kategorije. Ana i Lucija Zaninović su europske seniorske prvakinje, Ivana Babić je svjetska juniorska prvakinja, dok su Kristina Čerina (14) i Ana Taslak (14) proteklog vikenda osvojile zlato i broncu na prvom svjetskom kadetskom prvenstvu u Azerbejdžanu. Kad se tome doda i podatak kako je Marjan u ovoj godini iz svojih redova dao čak 16 reprezentativaca, te izbornike seniorske vrste Tonija Tomasa i kadetske Veljka Lauru Šišu, jasno je kako uspjesi nisu slučajni, nego iza svega stoji naporan rad.

- U našem programu je preko tisuću članova, svakodnevno odradimo 40 treninga, a o cijelom pogonu brine 20-ak stručnih ljudi. Ništa se ne prepušta slučaju, jer je pogon velik, svake godine moramo pronaći novac za oko 30 natjecanja - kaže Toni Tomas, ponosan na činjenicu kako su zadnje dvije medalje osvojile najmlađe članice kluba.

Kristina Čerina je zlato osvojila na superioran način, pet borbi riješila je prije isteka vremena, samo je u polufinalu protivnicu dobila na bodove.

- Polufinale je bilo najteže, no pred kraj sam vidjela da je protivnica posustala, da više ne može, stisnula sam zube i do izražaja je došla bolja tjelesna priprema - kazala je Kristina, a njen trener Veljko Laura se nadovezao:

- Svaka čast curama, dugo smo se spremali, dok su njihovi vršnjaci provodili vrijeme na plažama, cure su se znojile u dvoranama i naporno trenirale.

Ana Taslak osvojila je broncu, čime je nastavila berbu medalja s prošlogodišnjeg EP, s kojeg je donijela zlato.

- Medalja je pokazatelj da sam na dobrom putu, jer, u sportu je uvijek teže ostati na vrhu nego postati prvak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani