Obavijesti

Sport

Komentari 3

Taekwondoaši u borbi za Rio: L. Zaninović srebrna u Koreji

Taekwondoaši u borbi za Rio: L. Zaninović srebrna u Koreji
3

Hrvatski taekwondoaški reprezentativci nastupili su na jakom turniru iz serije G2 "Korea Open" održanom u gradu Gyeongjuu. Lucija Zaninović osvojila je 2. mjesto...

VIDEO

Nakon tri dana natjecanja i uglavnom poraza hrvatskih reprezentativaca na G2 turniru u Koreji, Splićanka Lucija Zaninović uspjela je doći do srebrne medalje. Za to joj je bilo potrebno čak pet kola jer su se u njenoj kategoriji do 49 kilograma pojavile 53 sportašice.

Lucija je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Kazahstanku Anargul 13-1, u trećem domaću natjecateljicu 8-2, a u četvrtfinalu Tajvanku Sun Hue Ning 10-1. U polufinalu je slavila tek na zlatni bod protiv još jedne reprezentativke Koreje da bi finale izgubila rezultatom 4-0, pogađate, opet od Korejke.

Od 53 djevojke u Lucijinoj kategoriji čak su 23 bile iz Koreje, a imena domaćih cura napisana su na njihovom jeziku tako da ih je nemoguće pročitati. Članica splitskog Marjana tako je osvojila novih 14 bodova u lovu na Rio 2016. i sada zauzima drugo mjesto u olimpijskom poretku sa 172 boda.

Jarloni zapeo u četvrtfinalu, ostali u drugom kolu

Od ostalih Hrvata, najbliže medalji bio je Kninjanin Stipe Jarloni kojemu je u kategoriji do 58 kilograma bilo čak 97 protivnika. U prvom je kolu bio slobodan, u drugom svladao Leala iz Venezuele 9-6, u trećem Korejca Gim-Sanga Baeka 18-7, a u četvrtom reprezentativca Vijetnama Nguyena 7-4.

U borbi za medalju u četvrtfinalu Stipe je izgubio od Iranca Farzana Ashourzedaha s čak 19-2.

Prvog dana natjecanja Marina Sumić je slavila protiv Korejke Jeon-Seson Yeong 13-0 da bi u drugom kolu izgubila od pobjednice turnira 5-9. Do 57 kilograma nastupila je Martina Zubčić upisavši jednu pobjedu protiv Vijetnamke Nguyen 14-2 i poraz od brončane Tajlanđanke Rangsiye Nisaisom na zlatni bod.

Teškaš Vedran Golec se u prvom kolu nije borio jer se Indijac Shankar nije pojavio, dok je u drugom kolu zaustavljen još jednom nakon Kine i Grand Prixa od Talijana Leonarda Basilea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog