Obavijesti

Viral

Komentari 39

Darth Vader je na Stradunu: Neka Sila bude s gosparima

Darth Vader je na Stradunu: Neka Sila bude s gosparima
6

RATOVI ZVIJEZDA U Dubrovniku ubrzano grade kulise za skoro snimanje osmog dijela svemirskog serijala. Dubrovčani očekuju veliku zaradu od promocije grada

VIDEO

Dubrovčani se sve češće pozdravljaju s “neka Sila bude s tobom”. Uoči snimanja osmog dijela “Ratova zvijezda” u najvećem hrvatskom turističkom biseru, od 9. do 16. ožujka, Gradom su prošetali Darth Vader i njegovi stormtrooperi.

POGLEDAJTE VIDEO: Darth Vader prošetao Dubrovnikom

Pokretanje videa...

00:17

Obišli su gradske plaže, luku, štandove s mandarinama i tradicionalno sušenim voćem poput smokava. Dubrovčani su bili oduševljeni njihovim dolaskom. Kad počne snimanje, Dubrovnik će sedam dana biti pod opsadom, Stradun će biti zatvoren, a snimat će još u Kneževu dvoru, na gradskim zidinama i na Trgu oružja. S pretpostavkom da će malotko ostati imun na zdravu ljudsku znatiželju, scene će osiguravati 600 zaštitara i nekoliko desetaka dronova. Kulise se u Dubrovniku već naveliko postavljaju, a izravno od tvrtki Lucasfilm i Disney grad će dobiti 38 milijuna kuna. Ali to je tek kap u moru u odnosu na korist koju će imati i Dubrovnik i cijeli hrvatski turizam. Gradonačelnik ni najmanje ne dvoji koliku.

- Ma to je već sad nemjerljivo. Da se više ništa ne dogodi, već sad je ovo vrhunska priča o Dubrovniku jer je obišla cijeli svijet. Filmska industrija danas je najveći promotor u svijetu. S time se ne mogu mjeriti čak ni Olimpijske igre. A mi smo već imali i “Borgije” i “Igru prijestolja”. Jasno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće da s Gradom nisu usko surađivali i država i HAVC - kazao nam je Andro Vlahušić.

Godinu dana trajali su pregovori Grada, HAVC-a i drugih s filmašima o snimanju “Ratova zvijezda”, koji su morali biti tajni na inzistiranje Disneya i Lucasfilma. Prošle godine Dubrovnik je od turizma uprihodio 700 milijuna dolara. Imao je tri milijuna gostiju i 3,4 milijuna noćenja. Ove godine morao bi zaraditi još i bitno više.

- O kakvim je razmjerima promocije riječ, govori već i to da je sedmi dio “Ratova zvijezda” u samo dva mjeseca uprihodio dvije milijarde dolara. Bio je treći najgledaniji film u povijesti, a od novog nastavka očekivanja su i veća. Takvom filmu mi smo, eto, domaćini. A nismo ništa uložili u reklamu ovdje govorimo o vijestima i emisijama u najvećim svjetskim medijima. Sve te sekunde i minute medijskog prostora skupa, pa to bi se mjerilo u stotinama milijuna dolara - oduševljen je Vlahušić.

Posjetitelji pristigli sa ‘zvijezde smrti’

Najneslavnijeg zlikovca u povijesti filma u šetnji Stradunom utjelovili su Hrvoje Gazdik, Matija Matečić i Sandrino Požežanac iz Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova – MOS Croatia Spaceport - Star Wars Hrvatska. Ona prava opsada tek predstoji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.
U Zagorju snimali kako pretječu policiju i sve stavili na internet. Iz auta trešti cajka 'Hej policijo'
PAMETNO

U Zagorju snimali kako pretječu policiju i sve stavili na internet. Iz auta trešti cajka 'Hej policijo'

Na snimci piše za koju nije jasno kad je nastala, čuje se i smijeh. Sudeći po glasovima koji se mogu razaznati unutar automobila, radi se o mlađim ljudima. Naslov snimke je 'Tko se još usudi?'