Obavijesti

Viral

Komentari 47

Dobio je nogom u glavu, pao u komu pa progovorio španjolski

Dobio je nogom u glavu, pao u komu pa progovorio španjolski
1

Reuben Nsemoh postao je vijest dana u Americi kada se nakon tri dana u komi probudio i počeo tečno govoriti španjolski, jezik koji nikada prije nije aktivno učio, a još manje govorio.

VIDEO

Za vrijeme nedavne utakmice između dvije srednje škole, tinejdžer iz Georgije (SAD) teško je ozlijeđen kada ga je napadač protivničke momčadi nogom udario točno u glavu. Reuben Nsemoh (16) inače je golman škole 'Brookwood High School', a usred udarca je po treći put dobio potres mozga. 

Ovaj je put povreda, čini se, bila vrlo teška. Nakon što su ga suigrači i trener prizvali svijesti on je u nekoliko navrata povraćao i prestajao disati. 

- Zaista sam mislio da bi ga mogli izgubiti, nikada nisam vidio toliko tešku povredu na terenu, rekao je kasnije pred kamerama njegov trener Bruno Kalonji

Tinejdžer je na putu u bolnicu pao u komu u kojoj je ostao puna tri dana. Kada se napokon probudio, njemu najbliži su bili vrlo sretni i vrlo, vrlo zbunjeni. Reuben je naime progovorio tečnim španjolskim, jezikom koji nikada nije učio, a ni aktivno govorio. I, da stvari budu još bizarnije, nije mogao izgovoriti ni riječ engleskog. 

Njegove prve riječi nakon buđenja iz kome bile su 'Tengo hambre', ili - u prijevodu - 'Gladan sam'. Prvih nekoliko dana Reuben je govorio isključivo španjolski, a nakon toga mu se počeo vraćati engleski, a španjolski pomalo kopniti. 

On se trenutno osjeća vrlo dobro, iako kaže da ponekad ima osjećaj kao da ponekad nije potpuno svjestan svijeta oko sebe, kao da se nesvjesno - isključi. Trebat će još neko vrijeme da se potpuno oporavi.

Osim njegova oporavka, najveća briga njegove obitelji su troškovi liječenja koji su narasli preko 200 tisuća dolara. Njegov si je trener pak obećao da će svi njegovi golmani odsad na terenu nositi kacige. Što je sigurno je sigurno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Preveli smo jezik vašeg psa: Što  govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?
ŠTO PSI GOVORE?

Preveli smo jezik vašeg psa: Što govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?

Psi znaju da mahanje repom u lijevom smjeru predstavlja neprijateljsko ponašanje, a u desnom prijateljsko. Isto tako smo zaključili da desna strana mozga proizvodi manje prijateljsko ponašanje, i obrnuto

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'
VODITELJICA NA EUROSONGU:

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'

A kad ste na pozornici i gledaju vas milijuni, onda ćete poslati i predmetom šale. Pa su se neki šalili kako ih voditeljice podsjećaju na kečap i senf... A njihova zadnja šala nije svima sjela
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić