Obavijesti

Viral

Komentari 3

Gradi repliku Noine arke, želi je dovesti u London za OI 2012.

Gradi repliku Noine arke, želi je dovesti u London za OI 2012.
3

Johan Huibers vodi provjekt Noine arke, a kazao je da je prije 20 godina sanjao da je njegovu zemlju pogodila velika poplava. San je protumačio kao poruku od Boga

VIDEO

Nizozemski brodograditelj Johan Huibers (60) napravio je repliku Noine arke, koja je duga 137 m, i široka 23 m, baš kao 'prava' arka iz Biblije. Ukoliko sve bude išlo prema planu, prvo putovanje nova Arka imat će sljedeće godine, a uplovit će u London tijekom Olimpijskih igara. Osim toga, na njoj će biti i brojne životinje svrstane po parovima, kako bi se upotpunio pravi doživljaj Noine arke. Njegova tvrtka koja vodi gradnju Arke koja bi trebala biti potpuno gotova u srpnju izvijestila je kako žele doslovno prikazati priču o Noi iz Biblije, a nadaju se da će time inspirirati djecu. 

- Želimo ljudima poručiti da postoji Biblija, a da postoji i Bog - kazao je Huibers. Prema pripovijesti iz Biblije, Bog je želio kazniti neposlušan ljudski rod i odlučio poslati veliki potop. Vidio je da je Noa pravedan i uputio ga da izgradi arku i oko sebe okupi obitelj i svaku vrstu životinja u parovima. 

Brodograditelj koji vodi cijeli projekt kazao je kako je prije 20 godina sanjao da je njegovu zemlju pogodila velika poplava. San je protumačio kao poruku od Boga te je odlučio da će jednom izraditi identičnu arku kao što je ona u Bibliji. Arku je počeo graditi prije tri godine na rijeci blizu svog doma kraj Rotterdama.

U arku stane oko 1500 ljudi, a izrađena je od švedskog bora. Huibers je kazao kako će na njegovom brodu biti umjetne životinje, koje će se moći i pomicati, a u jednom dijelu arke bit će i prave životinje. Izgradnja ga je koštala više od 8,5 milijuna kuna, ali nije mu zbog ničega žao, iako se njegova supruga nije od samog početka slagala s izgradnjom arke, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Slavonska pseća oaza: 'Dolaze nam ljubimci iz cijele Europe. Čuvamo, treniramo i igramo se'
IMANJE ZA UŽIVANJE

Slavonska pseća oaza: 'Dolaze nam ljubimci iz cijele Europe. Čuvamo, treniramo i igramo se'

Plus+ Obitelj Janović iz Marinaca kraj Vinkovaca na svom imanju od 3000 metara četvornih brine od 20 pasa. Vlasnici ih ostavljaju na čuvanju, treningu, igranju

Sa svojim kućnim ljubimcima uživajte u ljepotama Zagreba!
PUTOVANJE S LJUBIMCIMA

Sa svojim kućnim ljubimcima uživajte u ljepotama Zagreba!

Specijalizirane web stranice pokrenula je Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), gdje su na jednom mjestu objedinjene informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za sve putnike s ljubimcima
Pravila nagradnog natječaja za pretplatnike "24sata te vodi u Lisinski"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila nagradnog natječaja za pretplatnike "24sata te vodi u Lisinski"

Pretplatnici tiskanog izdanja 24sata će 23. travnja moći osvojiti ulaznice za za projekciju kultnog nijemog filma strave "Nosferatu" u Lisinskom.