Obavijesti

Viral

Komentari 70

Jedna nam je jako blizu: Ovo su 'prijestolnice' - sotonizma

Jedna nam je jako blizu: Ovo su 'prijestolnice' - sotonizma
1

Sotonizam je zbir ideoloških i filozofskih vjerovanja, a dijeli se na ateistički i teistički. Na našim se prostorima proširio u 90-im godinama, po padu SSSR-a

VIDEO

Torino, industrijski grad na sjeveru Italije, je, vjeruje se, dom jednoj od najvećih sotonističkih zajednica u Europi. Tijekom 1980-ih Katolička je crkva čak unajmila šestoricu egzorcista koji su trebali "pobijediti" lokalnu magiju. 

Nadbiskup Anastasio Ballestrero je rekao The New York Timesu da u "gradu živi vrag". Dario Argento, talijanski redatelj, svoj je horor "Duboko crveno" snimao u Torinu. Vjeruje se da gradski simboli prikazuju đavolje simbole kao što su pentagrami, đavoli s krilima i sl. Uključene su navodno i neke crkve. Za crkvu Chiesa della Gran Madre di Dio se vjeruje da je više poganska nego katolička. Neki vjeruju da se ispod grada okupljaju moćnici i sastaju sa sotonistima.  

Wikipedia

Grad s najviše sotonista

Bolsover u Engleskoj je bivši rudarski grad. Iznad grada se nalazi dvorac Bolsover Castle koji je izgradio u 11. stoljeću jedan od vitezova Vilima Osvajača. Dvorac je rekonstruiran u 17 stoljeću. Naslov grada sotonista, grad je "zaradio" 2011. godine  kada je 17 od 76.000 stanovnika, što čini 0,2 posto, tvrdilo da je sotonizam njihova religija. 

Iako grad Bristol ima 34 sotonista, Bolsover po glavi  stanovnika ima više sotonista. No crkva sotone, međunarodna organizacija kojoj je sjedište u San Franciscu, je zanijekala da u Bolsoveru postoje sotonisti i nazvala ih je "smećem". 

Wikipedia

Ubio obitelj jer je čuo glasove

Amityville, maleni grad u američkoj saveznoj državi New York., postao je poznat zahvaljujući knjizi Jay Anson iz 1977. godine. Iako mnogi tvrde da je priča iz knjige 'The Amityville Horror' izmišljena, neosporiva je činjenica da je Ronald “Butch” DeFeo Jr. ubio šest članova svoje obitelji u noći 13. studenog 1974. godine. Na suđenju je DeFeo tvrdio da su ga "vražje ruke i glasovi natjerali na ubojstva". Kuća u kojoj je obitelj živjela i dalje privlači brojne posjetitelje. 

Wikimedia

Osim DeFeoa još je jedan stanovnik Long Islanda, Ricky Kasso počinio brutalno ubojstvo svojeg prijatelja Garyja Lauwersa u lipnju 1984. godine. Tvrdio je da ga je "privukla negativna energija kuće". Bio je i član sotonističkog kulta. Navodno su Kasso i neki njegovi prijatelji izvodili rituale u kući obitelji DeFeo.

 To nisu jedini slučajevi "sotonizma" na Long Islandu. Stanovnici općine North Massapequa u SAD-u vjeruju da postoji kuća u kojoj se štuje Sotona. Spominje se i priča o Jeannette Meyrannjezinim kćerima koje su se na Long Island preselile 2006. godine. Tamo su otišle kako bi zaboravile tragediju. Njihov suprug i otac Curtis Meyran poginuo je u požaru u stanu u New Yorku. 

No Jeannette i njezine kćeri na Long Islandu nisu imale sreće. Prvo su tvrdile da su vidjele muškarca s kapuljačom na svojem imanju te su čule glasove u kući. Našle su dnevnik obitelji iz 1927. godine u podrumu. Dnevnik je pisala djevojčica imena Christina. Pisala je o životinjskim žrtvama i seksualnim zlostavljanjima unutar kulta. Obitelj je navodno i kasnije doživjela razne paranormalne aktivnosti uključujući i psihičko nasilje, a o njima je snimljen  dokumentarni film. 

Sotonistička crkva

Herbert Sloane osnovao je 1948. godine sotonističku kult u gradu Toledo u američkoj saveznoj državi Ohio. Kult je postojao do 1980-ih godina odnosno dok Sloane nije umro. Izvodio je rituale crne magije. Vjeruje se da je njegova grupa bila među prvim sotonističkim grupama u SAD-u.

Sotonizam u SAD-u se povezuje uz grad San Francisco i sotonističku crkvu  Anton LaVeyja. LaVey je radio kao fotograf na mjestima zločina, vodio je noćne klubove i bio je timaritelj lavova prije nego je osnovao crkvu. Godine 1968. čak je bio savjetnik na snimanju filma Rosemaryna beba. Dvije godine ranije LaVey i grupa sljedbenika osnovali su sotonističku crkvu u njegovu domu. Rituale su fotografirali i snimali i objavili su sotonističku bibliju 1969. godine. Članovi organizacije su postale i neke Hollywoodske zvijezde. 

screenshot/YouTube

Na farmi našli tijelo bez glave

Hladnog jutra u veljači 1896. godine u Fort Thomasu u Kentuckyju na farmi Johna Lockea je pronađeno tijelo bez glave. Pokazalo se da je riječ o trudnoj ženi Pearl Bryan koja je zbog svoje sudbine postala medijska senzacija. Vjerovalo se da su njezini ubojice Alonzo Walling i Scott Jackson bili okultisti koji su ženu ubili u sotonističkom ritualu. Ubojice policiji nisu htjeli priznati što su učinili s glavom. Rekli su policiji da bi na sebe navukli bijes Sotone da su im to otkrili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.