Obavijesti

Viral

Komentari 61

Nitko nije posumnjao: Imao je tri žene i dijete, a bio je - žena

Nitko nije posumnjao: Imao je tri žene i dijete, a bio je - žena
1

Iako je rođen kao žena, Edward De Lacy Evans je punih dvadesetak godina živio kao muškarac. Njegova dugo čuvana tajna otkrivena je tek nakon što je obolio od depresije.

VIDEO

Prema dokumentima koji se čuvaju u Nacionalnoj knjižnici u Victoriji, žena pod imenom Ellen Tremayne u Australiju je iz Irske došla brodom sredinom 1856. godine. Na njenoj prtljazi stajalo je ime 'Edward De Lacy Evans', a ubrzo se po iskrcavanju zaposlila kao kućna pomoćnica. 

No, to je bilo kratkoga vijeka. Ellen je napustila posao, odbacila žensku odjeću i kao muškarac pod imenom Edward De Lacy Evans otputovala u Melbourne. Ellen tj. sada Edward je tamo pronašao Mary Delahunty, djevojku koju je upoznao na brodu kojim su zajedno doputovali u Australiju. Ubrzo su se vjenčali. 

Nakon što mu se brak raspao, Edward je sklopio još dva braka i postao, prema dokumentima, otac djeteta. U Victoriji se bavio teškim fizičkim radom, rudarstvom, pa čak i obrađivanjem zemlje. 

Nakon što je obolio od depresije, Edward je 1879. godine smješten u bolnicu Lunacy Ward of Bendigo gdje se morao otuširati. S obzirom da je to izričito odbio, prebačen je u Kew Lunatic Asylum gdje su ga čuvari prisilno skinuli s namjerom da ga operu. 

I tako je nakon punih 20 godina razotkrivena Edwardova najveća tajna koja je ubrzo došla i do medija koji su sve nazvali 'neobičnim incidentom'. 

Jedan od novinara je, piše Dail Mail, uspio dogovoriti intervju s Edwardom i njegov je zaključak bio da je on - lud. 

- Evans ima oko 40 godina, ima muške crte lica, a iako nema bradu vrlo bi ga lako zamijenili za mušku osobu, napisao je tada novinar koji je rekao da njegove grudi podsjećaju na muške.

Još iste godine Edward je pušten iz umobolnice te se pridružio putujećem showu kao 'sjajni impresonator muškaraca'. No, ta je karijera potrajala vrlo kratko, a Edward je preminuo 1901 godine. 

Edward De Lacy Evans je sve do danas upamćen kao prvi transrodni muškarac u Australiji, a dvije od njegove tri supruge nisu imale pojma da je on rođen kao - žena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Preveli smo jezik vašeg psa: Što  govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?
ŠTO PSI GOVORE?

Preveli smo jezik vašeg psa: Što govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?

Psi znaju da mahanje repom u lijevom smjeru predstavlja neprijateljsko ponašanje, a u desnom prijateljsko. Isto tako smo zaključili da desna strana mozga proizvodi manje prijateljsko ponašanje, i obrnuto

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'
VODITELJICA NA EUROSONGU:

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'

A kad ste na pozornici i gledaju vas milijuni, onda ćete poslati i predmetom šale. Pa su se neki šalili kako ih voditeljice podsjećaju na kečap i senf... A njihova zadnja šala nije svima sjela
Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'
OGLAS NA FACEBOOKU

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'

U oglasu piše kako se iznajmljuje namještena soba sa upotrebom kuhinje i kupaone. Soba po osobi sa režijama je 250 eura, nalazi se u prizemlju, a oglašivač kaže kako se nalazi u mirnom i tihom kvartu te ima parking