Obavijesti

Viral

Komentari 401

Otkrivamo Tepešov ratni put služenja civilnog vojnog roka

Otkrivamo Tepešov ratni put služenja civilnog vojnog roka
3

Suborci Ivana Tepeša otkrivaju šokantne detalje o njegovu doprinosu zaštite države: Prošao je minska polja, kuhao se na +25, radio je od 8 do 16, a lovili su ga i agenti Pac Mana

VIDEO

Bilo je to teško, mučno vrijeme. Bojišnica prema Bruxellesu bila je najzahtjevnija. Hrvatska je trebala svoje najbolje sinove i kćeri, prisjeća se jedan od dragovoljaca civilnog vojnog roka te davne 2005. godine.

Ivan Tepeš, dodaje uz grč na licu naš sugovornik, vidljivo pun trauma, prvi je stao u obranu hrvatskih nacionalnih interesa i prijavio se na tu tešku zadaću, ne znajući hoće li svoj dom vidjeti u 16 ili u 17 sati svakog radnog dana. 

Heroj, a ne birokrat

Čvrsti, pravi muškarci

- Današnja mladež je neodgovorna, sve im je ponuđeno na tanjuru. Ne znaju spojit' kabel kompjutera s monitorom, a da ne zovu IT stručnjake - s gorčinom govori suborac Ivana Tepeša. U civilnom vojnom roku stvara se karakter, čvstina, to su pravi muškarci, dodaje drugi sugovornik.

- Tepeš i mnogi drugi te 2005. godine nije spavao od 8 do 16. Satima je čekao vrijeme za gablec. Nesebično je preturao po papirima, nosio ih službenicima Ministarstva za europske integracije - kaže ovaj prekaljeni borac Bruxelles bojne. Svjedoči da je Tepeš prošao niz opasnih situacija u minskim poljima.

- Pa znate li vi koliko je puta uspješno odigrao Minesweeper? Mislite da je to lako? Današnji mladići imaju tablete, igraju Angry Birds, dok je on izbjegavao mine Minesweepera. Pa njega su lovili brojni duhovi Pac Mana, On je jedini došao do razine grožđa u Pac Manu, dok su brojni naši kolege skončali već na razini trešnje ili jagode - s ogorčenjem u glasu govori ovaj sugovornik.

Brojni njegovi suborci skončali su na razini jagode

Odlazak u nepoznato

Treći suborac, jedan od prekaljenih ratnika za boljitak domovine, kaže ovo: 

- Svi koji misle da to lako, stavite se u njegovu situaciju. Mi smo radili svaki radni dan, od ponedjeljka do petka, pazite, od ponedjeljka do petka, puno radno vrijeme. Vani je bilo i do minus pet stupnjeva, a u Ministarstvu su nafrljili grijanje na plus 25. Koliko smo samo znoja prolili, a sad nas se proziva. A tek petak? Pa zar je lako otići u nepoznato, izvan Ministarstva, u podne, a ne znate gdje ćete sjest' popit' piće? Ajde vi to napravite, kad ste face, pogotovo ako radite u privatnoj tvrtki. Eeeeee, moj pripjatelju, Sve su to ostaci jugokomunističke bande koje treba lustrirat' - prepričava potresno svjedočanstvo Tepešov suborac. 

Sam Ivan Tepeš nevoljko priča o traumama civilnog služenja vojnog roka. Tek nam je dometnuo:
- Opet bih sve ponovio za dobrobit svoje domovine - kaže ovaj skromni ali hrabri civilni vojnik.

Mala napomena: Ovo je satirični prilog o satiričnim društveno-političkim idejama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 401
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.