Obavijesti

Viral

Postanite kreativniji u samo pet jednostavnih koraka

Postanite kreativniji u samo pet jednostavnih koraka
2

Kreativci stvaraju slike, predstave, bajke, zanimljive performanse, dirljivu glazbu, fantastične priče, filmove koji nas oduševljavaju. Dok se divimo, skloni smo zaboraviti da svi stvaramo!

Nasmiješili ste se jutros nekome u tramvaju? Pretvorili ste nečije jutro u bolji početak dana i stvorili jedan, ali vrijedan trenutak sreće! Skuhali ste ručak? U trenutku ste svoje ukućane razveselili ukusnim obrokom! Napokon ste riješili problem kako ugurati hladnjak, perilicu posuđa, štednjak, pećnicu i mikrovalnu u kuhinju u koju stanu samo tri od ovih šest uređaja? Stvorili ste cijeli jedan novi svijet u kojemu će netko danima uživati! 

Da, bili ste kreativni i trebali biste si to češće dopustiti! Prepoznati i njegovati svog unutarnjeg kreativca umijeće je koje se može naučiti. Možete početi s ovih pet jednostavnih koraka:

1. Provedite svaki dan deset minuta sanjareći. Dok putujete na posao ili s njega. Dok padate u san. Svim uspješnim kreativcima zajednička je ljubav prema sanjarenju. Više niste u školi – nitko vam sanjarenje ne može zabraniti! 

2. Posjetite neko novo mjesto. Otputujte na neko egzotično odredište ili sjednite na kavu u kafić pored kojega već godinama samo prolazite, a da niste zavirili unutra. Nova mjesta su uzbudljiva, a uzbuđenost budi kreativnost.

3. Dodajte ekscentričan detalj u svoju okolinu. Neki ludi ukras u ured ili crvenu boju na zid dnevne sobe. Neka bude drukčije i po vašem ukusu. 

4. Zapisujte što vam padne na pamet: u bilježnicu, mobitel, na račun iz trgovine. Inovativne ideje padaju nam na pamet svakoga dana, ali ih često jednostavno smetnemo s uma.

5. Vi ste svoj najveći kritičar, stoga tog svog unutarnjeg kritičara ušutkajte. Ili barem ignorirajte. On ubija kreativnost, nade i snove.  

Želite li otkriti još inspirativnih misli? Želite li osvojiti nagrade? Uputite se na misli.uniqa.hr!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Preveli smo jezik vašeg psa: Što  govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?
ŠTO PSI GOVORE?

Preveli smo jezik vašeg psa: Što govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?

Psi znaju da mahanje repom u lijevom smjeru predstavlja neprijateljsko ponašanje, a u desnom prijateljsko. Isto tako smo zaključili da desna strana mozga proizvodi manje prijateljsko ponašanje, i obrnuto

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'
OGLAS NA FACEBOOKU

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'

U oglasu piše kako se iznajmljuje namještena soba sa upotrebom kuhinje i kupaone. Soba po osobi sa režijama je 250 eura, nalazi se u prizemlju, a oglašivač kaže kako se nalazi u mirnom i tihom kvartu te ima parking
'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'
VODITELJICA NA EUROSONGU:

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'

A kad ste na pozornici i gledaju vas milijuni, onda ćete poslati i predmetom šale. Pa su se neki šalili kako ih voditeljice podsjećaju na kečap i senf... A njihova zadnja šala nije svima sjela