Obavijesti

Viral

Komentari 41

Vojska je jako zainteresirana: Pred nama je pravi hoverboard

Vojska je jako zainteresirana: Pred nama  je pravi hoverboard

Hoverboard je kreiran tako da je korisnik okrenut cijelim tijelom prema smjeru kretanja, uspravno stoji na dasci, a osnove upravljanja svode se na lagane naklone tijela naprijed - nazad

VIDEO

Znate li je što je hoverboard? Nazovimo ga samobalansirajućim skuterom ili lebdećom daskom, kako god želite. Daska na dva kotača, na električni pogon, bez popratnih pomagala, kojom se upravlja pomoću balansa tijela korisnika. 

Hoverboard je kreiran tako da je korisnik okrenut cijelim tijelom prema smjeru kretanja, uspravno stoji na dasci, a osnove upravljanja svode se na lagane naklone tijela naprijed - nazad i prebacivanje težišta tijela na jednu nogu kako bi hoverboard skrenuo u željenom pravcu.

Hoverboard

Naravno, uvijek postoji dio ekipe koji želi doći na razinu više. Jedan od takvih nadobudnih ljudi je i Franky Zapata, francuski inovator i izumitelj. Njegov leteći hoverboard izazvao je zanimanje čak i američke vojske, a nedavno su ga tijekom vožnje lebdeće daske snimile kamere na jezeru u Arizoni.

Zapata je obećao da će s njegovim Flyboard Air hoverboardom korisnici moći letjeti do visine od čak tri tisuće metara, što je jednako visini sedam zgrada Empire State Building složenih jedna na drugu.

No, na videu se ne vidi polijetanje, a nema ni konkretnih detalja na koji način Zapata kontrolira svoj Flyboard. Ono što se zna je da je letio deset minuta i da je najveća brzina njegovog hoverboarda 150 km/h. Trenutno traju testiranja novih izuma, a gotovi proizvodi još nisu stigli na tržište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.
GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu

Danas je međunarodnom izložbom pasa, na kojoj je prijavljeno gotovo 4.000 ljubimaca iz cijelog svijeta, počelo zagrijavanje za najveći svjetski kinološki spektakl. Prijenose finala uživo možete pratiti na 24sata!