Obavijesti

Tech

Komentari 32

Android One je Googleov novi telefon koji stoji samo 620 kn

Android One je Googleov novi telefon koji stoji samo 620 kn
2

Naš cilj bio je napraviti telefone visoke kvalitete i pristupačne cijene, s pristupom internetu, rekao je Sundar Pichai iz Googlea. Telefone prvo lansiraju u Indiji

VIDEO

Google je u ponedjeljak prve telefone koji će raditi na Android One platformi, koja bi trebala snažno pogurati pristupačne pametne telefone u zemljama u razvoju. Svoj projekt su lansirali u Indiji i to u suradnji s tri kompanije koje će prodavati uređaje s ekranima dijagonale 4,5 inča, 1 GB RAM-a te kamerama od 2 i 5 megapiksela. Pogonit će ih MediaTekov četverojezgreni procesor na 1,3 GHz, a tu su i Dual SIM podrška, proširivost memorije microSD karticama i FM radio.

Ovakvi uređaji predstavljaju minimalni set tehničkih karakteristika, koje je odredio Google koji je i dao dio komponenti, kako bi troškovi proizvodnje bili niski, a uređaji mogli pokretati najnoviji Android L.

Android One uređaji će imati podršku za više jezika i lokalnih novinskih izdanja u Googleovu kiosku, a planira se i posebna verzija YouTubea. Njome će korisnici u Indiji moći skinuti klipove i gledati ih na uređajima, bez potrebe za nabijanjem dodatnog podatkovnog prometa za svako gledanje. Cijena ovakvog uređaja trebala bi biti oko 105 dolara (620 kuna) , piše BBC .

Nude i besplatni promet

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, pametnih telefona po ovoj cijeni već ima na tržištu, pa i kod nas, ali ovdje se radi o Googleovu planu da ostavi svoj trag i na korisničko iskustvo. Tako će uređaji imati gotovo tvornički Android, a dobit će i najnovije nadogradnje od Googlea. U suradnji s operaterom Airtelom nudit će softverske nadogradnje tijekom prvih šest mjeseci, ali daju i dodatnih 200 MB prometa koje neće naplaćivati.

I HTC, Alcatel, Lenovo će se uključiti

Google u svojoj objavi navodi da će nakon Indije, ovaj program proširiti na Indoneziju, Filipine i južnu Aziju do kraja godine, uz nove zemlje u 2015. U projekt su se sada uključili indijske kompanije Micromax, Karbonn, Spice i MediaTek kao proizvođač čipova.

Acer, Alcatel Onetouch , ASUS, HTC, Intex , Lava, Lenovo, Panasonic, Xolo i Qualcomm također će sudjelovati u programu, osobito zbog želje da se uključe u veliki dio novog tržišnog kolača. To znači i niz novih jeftinih telefona različitih dijagonala i performansi, ali po Googleovim pravilima.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle