Obavijesti

Tech

Komentari 9

Bilo je dobrih ideja, ali Dual OS tableti i telefoni idu u prošlost

Bilo je dobrih ideja, ali Dual OS tableti i telefoni idu u prošlost
2

Činilo se da će tableti i telefoni s Windowsima i Androidom u istom uređaju biti velika stvar, no kako se čini, od toga neće biti ništa, baš zbog Googlea i Microsofta

VIDEO

Dual OS uređaji na prvi pogled izgledaju kao odlična opcija za one koji traže tablet koji nudi prednosti Androida i mnogo aplikacija te profesionalne mogućnosti Windowsa, a dijeli ih samo jedan klik. No čini se da oni već odlaze u prošlost.

Prošle godine vidjeli smo Samsungov Ativ Q, hibrid između tableta i prijenosnika, koji je dolazio s Intelovim i5 procesorom te je bio težak 1,29 kilograma. Otprilike u isto vrijeme Asus je predstavio i svoj hibrid Transformer Book Trio, koji je imao zasebni procesor za Windowse i Android. Transformer AIO je pak uređaj koji u svojoj bazi ima Windows računalo, a veliki ekran od 18,4 inča može se odvojiti te postaje tablet s Nvidia procesorom. Početkom godine Asus je na CES-u u Las Vegasu najavio Transformer Book Duet, snažni uređaj s Intelovim i7 procesorom i ekranom od 13,3 inča, koji je povučen ubrzo nakon što je postao dostupan za narudžbu. Kako se čini, razlog za povlačenje su Microsoft i Google. Wall Street Journal objavio je dokument kojim se najavljuje povlačenje tog, ali i modela iz prošle godine, koji se još mogu pronaći kod nekih domaćih trgovaca. Glavni razlog je u tome što ni Microsoft ni Google ne žele dijeliti prostor s konkurencijom na istom uređaju.

Budućnost ovih tableta bila je upitna i zbog dodatnog hardvera koji je bio potreban da bi oba sustava radila glatko, što je u konačnici značilo je i nešto manju bateriju. Takvi su uređaji teži, a veliki problem je i cijena, za koju se mogu kupiti prijenosnik i solidan tablet. 

Asus Trio može mijenjati stolno računalo
Uz Intelov Atom dolazi i i7 procesor na 1,8 GHz za Windowse, a Trio ima i 2 i 4 GB radne memorije. Ekran od 11,6 inča je Full HD rezolucije te hard disk od 500 GB. Može se naći po 8559 kuna.

Transformira se iz računala u veliki tablet
Asus Transformer AIO stolno je računalo tipa  “sve u jedan”, koje pogoni i5 procesor smješten u bazi iza ekrana. Odlučite li se odvojiti ekran iz njegove baze, dobit ćete tablet s Nvidia procesorom dijagonale 18,4 inča. Cijena  mu je 10.317 kuna.

Otpao i plan za dual OS telefon
Iako je u ožujku objavljeno da i Huawei radi na telefonu koji spaja Windowse i Android, iz kompanije su se nekoliko dana kasnije oglasili i rekli da nemaju planova za lansiranje takvog telefona u bliskoj budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.