Obavijesti

Tech

Komentari 35

Kineski Huawei predstavio svoj odgovor na Appleov iPhone 6

Kineski Huawei predstavio svoj odgovor na Appleov iPhone 6
5

Na ovogodišnjoj IFA-i u Berlinu Huawei je predstavio najnoviju verziju svog najmoćnijeg mobitela te pametne satove kompatibilne s Android i iOS uređajima

VIDEO

Huawei je u srijedu na sajmu IFA u Berlinu predstavio mobitel koji će, kako su rekli iz kineske kompanije, „promijeniti način na koji razmišljamo“. Mate S uređaj je s ekranom dijagonale 5,5 inča i rezolucije 1920X1080 piksela. Pokreće ga osmojezgreni Kirin 935 procesor u kombinaciji s 3 GB RAM-a. Dolazi u dva izdanja – s 32 GB ili 64 GB memorije.

Mate S je jedan od prvih uređaja na tržištu s Force Touch tehnologijom koja može služiti i kao mini vaga, jer će njegov senzor prepoznati masu sitnijih predmeta, poput naranče, no ne trebate razmišljati o tome da vi stanete na vagu.

Sa stražnje strane telefona nalazi se 13 megapikselna kamera s optičkom stabilizacijom slike, dok prednja kamera ima 8 MP s blagim osvjetljenjem kako bi selfiji bili što bolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Lana Jelić/24sata

Uz Fingerprint Sense 2.0 Mate S dolazi s Knuckle Sense 2.0, tehnologijom koja korisnicima omogućava da člankom prsta ispisuju određene naredbe na ekran mobitela i time aktiviraju aplikacije (npr.ako člankom prsta iscrtate slovo „M“ otvorit će vam se „music“).

Od ostalih karakteristika, iz Huaweija su istaknuli da Mate S ima dual sim što je korisno za putovanja jer uz svoj možete staviti i lokalnu sim karticu. Mobitel je vodootporan te ima snažne zvučnike. Uz mobitel dolaze i metalne slušalice te kućište.

VIDEO

Standardni model (32 GB) dolazi u sivoj i srebrnoj boji, a cijena mu je 649 eura . Premium model (64 GB) prodavat će se po cijeni od 699 eura, a korisnici će moći birati između zlatne i roze boje.

Mate S dolazi na tržište 15. rujna ove godine i to u tridesetak država, no Hrvatska zasad nije na tom popisu.

Imali smo priliku vidjeti Huawei G8 , malo slabiju verziju Matea S koja će stajati 399 eura.

Huawei je predstavio i četiri pametna sata za koja su ponosno istaknula da su kompatibilni s Android i iOS uređajima. Ovisno o modelu, cijene se kreću od 399 do 699 eura .

Lana Jelić/24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle