Obavijesti

Tech

Komentari 2

Kožni LG G4 tek nam stiže, a već je dobio dva jeftinija brata

Kožni LG G4 tek nam stiže, a već je dobio dva jeftinija brata
9

Nakon što su top modele predstavili Samsung, HTC i Apple, red je došao na LG. G4 dobio je novi par procesora, bolji ekran i optiku, a kamera od 16 MP snima 4K

VIDEO

Jedna od najboljih stvari na “starome” modelu G3 bio je QuadHD 5,5-inčni ekran, pa nitko nije očekivao velike promjene vezano uz to. Međutim, LG je kod G4 zadržao istu dijagonalu, no značajno poboljšao sve ostale parametre. Boje su osjetno življe, tonovi dublji. Općenito, prikaz svih multimedijskih sadržaja trebao bi biti u samom vrhu klase. Poput ostalih LG-jevih top modela, i “četvorka” je lagano zakrivljena, no to ćete primijetiti tek kad ga pažljivije pogledate uz neku ravniju površinu. Što se tiče performansi, svi su očekivali novi osmojezgreni procesor. LG se ipak odlučio na “štedljiviju” šestjezgrenu varijantu, koja ostvaruje nešto slabije rezultate na testovima, ali će vas zasigurno razveseliti 20% manja potrošnja baterije nego na prethodnome modelu.

G4 je ubrzo nakon predstavljanja dobio i dva 'brata po seriji', a radi se o modelima G4 Stylus i G4c. Njihove isporuke kreću kroz par tjedana, a oba donose neke značajke i sa top modela. Stylus je tako nešto veći, dolazi s 5,7-inčnim ekranom i Stylusom, dok je G4c nešto manji. On je opremljen ekranom od 5 inča. Stražnje kamere su od 13 te 8, dok je na oba prednja kamera od 5 megapiksela. Oba će u LTE verzijama pogoniti 1.2 GHz četverojezgreni procesor, a Stylus će u 3G verziji imati procesor s osam jezgri na 1,4 GHz. Opremljeni su i sa 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije. 

LG electronics

Smartphone s pedigreom

Dizajnerski G4 se značajno ne razlikuje od svog prethodnika, tek su napravljeni manji kozmetički zahvati: narastao je nekoliko milimetara, standardna kućišta dobila su dijamantnu strukturu umjesto ravnih linija.

Ono po čemu se G4 ističe od svih ostalih smartphonea je “fancy“ stražnji poklopac od prave kože u šest boja (crna, smeđa, crvena, plava, bež i žuta) s prepoznatljivim šavom provučenim po sredini. Tako smo nakon kućišta od zlata, plemenitih i manje plemenitih metala, plastike i sve prisutnijeg stakla dobili i ono od kože koje pod prstima djeluje totalno drukčije od drugih. Pitanje je kako će na to gledati vegetarijanci... 

LG electronics


Iako će zahtjevnije korisnike bez opravdanog razloga pomalo razočarati performanse, kamerom bi trebali biti zadovoljni i najzagriženiji fotografi. Naime, napravljen je novi veliki iskorak: stražnja sad snima sa 16 MP  uz otvor blende 1.8, dok je prednja s 2,1 narasla na čak 8 MP. Kako su osim broja megapiksela poboljšani optika i softver za snimanje, G4 je jedan od trenutačno najboljih smartphonea za snimanje. Štoviše, nudi mnoge korisne funkcije kao i punokrvni digitalni SLR aparat. Osim hardvera, poboljšana je i softverska strana. G4 radi na Androidu 5.1 Lolipopu, ujedno je prvi smartphone s korisničkim sučeljem UX 4.0 čija je osnovna zadaća da bolje razumije potrebe korisnika i eliminira nepotrebne korake. Tako uz funkciju “Quick Shot” dvostrukim klikom na stražnju tipku aktivirate kameru, “Nova Galerija” pojednostavljuje pregledavanje galerije fotografija, a “Memories” organizira sve zapise prema mjestu i vremenu snimanja. Većina pametnih funkcija s G3 prisutna je i na G4. Tako je tipke za kontrolu zvuka i otključavanje i dalje smještena na poleđini, a muziku možete slušati bez plaćanja tantijema, prtljanja po iTunesima ili dodatnim aplikacijama na FM radiju. Osnovni model za pohranu podataka nudi 32 GB memorije, ali i besplatnih 100 GB na Google Driveu na dvije godine. Sumnjamo da ćete ih uspjeti potrošiti dok vam ne istekne pretplatnički ugovor.

Presuda? G4 nudi perfektan zaslon, svestrane i moćne kamere, originalnu šminkersku kožnu poleđinu, koju će posebno cijeniti trendseteri, te pregršt drugih korisnih tehnologija. Za razliku od dobrog dijela konkurencije, zadržao je utor za microSD memorijske kartice do 128 GB, ali i mogućnost vađenja baterije. S druge strane, sam uređaj nije donio neke revolucionarne pomake u dizajnu i performansama. Kao i kod G3 modela, ponovno bi kod kupnje presudan faktor mogla biti cijena, a kako se doznaje, G4 s kožnom pozadinom stajat će oko 5399 kn, dok će 'obični' biti 400 kuna jeftiniji. Kod nekih se trgovaca već može naručiti, a kod svih operatera ga se može očekivati početkom lipnja.

LG
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način