Obavijesti

Tech

Komentari 106

Legomanija: Zvijezdu smrti razgrabili su već prvog dana

Legomanija: Zvijezdu smrti razgrabili su već prvog dana
4

Zagreb je u subotu dobio prvi službeni Lego dućan. Zvijezda smrti najveći je set kocaka koji se može kupiti, a stoji 3394 kune. Razgrabili su je već prvog dana

VIDEO

Zvijezda smrti iz serijala “Ratovi zvijezda” najveći je set kocaka koji možete kupiti u prvoj zagrebačkoj Lego trgovini. Prvog dana rasprodali su ih sve.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

Set kocaka s dogodovštinama Lukea Skywalkera stoji 3394 kune, a četiri golema pakiranja našla su nove vlasnike već nekoliko sati nakon otvaranja. Više tisuća ljudi jučer je zbog popularnih igračaka došlo iz mnogih hrvatskih gradova, ali i okolnih zemalja, u zagrebački Arena Centar na otvorenje prvog službene Lego prodavaonice u regiji. Najbliže trgovine sa svim Lego pričama i likovima su u Beču i Budimpešti.

- Mislimo da je ovakvo nešto već jako dugo trebalo Zagrebu, koji je metropola u novoj članici EU - rekao je Gabor Nagy iz tvrtke Bravotel, koja je otvorila prodavaonicu.

Lego je u pohod na svjetsko tržište igračaka krenuo još 1932. iz Danske. Danas kockice za cijeli svijet proizvode u samo pet tvornica smještenih diljem svijeta. Dosad su proizveli više od 700 milijardi kockica , što znači da bi svaki čovjek na svijetu mogao imati stotinjak vlastitih kocaka za igranje.

Zagrebačka prodavaonica, kao i ostale, posebna je i po zidu s kojega kupci mogu birati kocke po želji te ih kupovati u rinfuzi. Inače, kilogram šarenih kocaka stoji 500 kuna, što je i više nego dovoljno za stvaranje maštovitih svjetova.

- Nedostaju mi neke kockice, pa sam došao po njih jer mi trebaju za slaganje - rekao je Jan (11), kojem su trenutačno najdraže kocke iz serije Technic. A četverogodišnjoj Mirki najdraže su igračke Lego Friends, kojima su glavne junakinje pet prijateljica. Svojim fanovima Lego u trgovini omogućuje i da od 1000 raznih dijelova sastave vlastite figurice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama