Obavijesti

Tech

Komentari 78

Najbolji povoljni snagatori dolaze nam s Dalekog istoka

Najbolji povoljni snagatori dolaze nam s Dalekog istoka
9

Xiaomi, OnePlus, Oppo, Meizu... svi oni predstavljaju bitno povoljniju alternativu najpopularnijim proizvođačima telefona. Sve su rašireniji, kvalitetniji i dostupniji

VIDEO

Mnogi misle da vodeći proizvođači telefona na novim uređajima predstavljaju tek nužne novitete da održe potražnju te da više nema velikih inovacija i promjena. No odgovor bi mogao stići s Dalekog istoka. Kina brzo prerasta iz zemlje koja je proizvodila jeftine kopije u diva iz kojeg izlaze telefoni vrhunskih specifikacija i izrade, ali i puno niže cijene, zbog čega se s pravom nameću kao kvalitetna alternativa.

Tako je i Xiaomi prema posljednjim izvješćima postao treći najveći proizvođač, dok je Lenovo četvrti. Upravo je ta tvrtka kupila Motorolu i jasno rekla da ciljaju na sam vrh. Tu su blizu i etablirani Huawei, koji se želi progurati kao top brend i alternativa Samsungu i Appleu, ali i ZTE. Svi su u posljednje vrijeme predstavili telefone za kojima vlada prava jagma, pa tako OnePlus za svoju zvijezdu One otvara “prozor” za naručivanje koji traje nekoliko sati. Može ih se naći u domaćim trgovinama, ali online su i dalje dostupni po prilično nižim cijenama.

Xiaomi

Poželjni Xiaomi Mi4 rasprodao se u Kini  za samo 37 sekundi
Odlični telefoni Xiaomija su se brzo rasprodali, a tvrtka je stigla na treće mjesto top proizvođača. Mi4 dolazi s 5-inčnim ekranom Full HD rezolucije, 3 GB RAM-a i 16/64 GB memorije. Opremljen je i kamerama od 8 i 13 megapiksela, a snima i 4K video. Sve pogoni 2,5 GHz četverojezgreni procesor. U Hrvatskoj stoji 3599 kuna. 

Oppo

Oppo Find 7 snima fotografije s čak 50 megapiksela
Veliki Oppo Find 7 dolazi s 5,5-inčnim ekranom rezolucije 2560x1440 piksela, Snapdragon 801 procesorom na 2,5 GHz te kamerama od 13 i 5 megapiksela. Jedna od mogućnosti uz 4K video je i Ultra HD fotografija od 50 megapiksela. Baterija od 3000 mAh za pola sata napunit će se na 75 posto. Ovaj multimedijski snagator uz 32 GB RAM-a opremljen je i s 32 GB memorije. Stoji oko 3670 kuna. 

Huawei

Huawei Ascend Mate7 radi na vlastiti pogon
Veliki phablet s ekranom od 6 inča pogoni Huaweijev procesor s osam jezgri koje reguliraju rad ovisno o potrebama uređaja. Dolazi sa senzorom otiska prsta, Sonyjevim kamerama od 13 i 5 megapiksela te prilično moćnom baterijom od 4100 mAh. 

Meizu

Meizu MX4 i MX4 Pro dva su brata slične snage
Meizu je nakon MX4 s 5,36-inčnim ekranom predstavio i Pro verziju telefona s ekranom od 5,5 inča. Nešto veći model ima 1 GB RAM-a više (3GB) i jači Samsungov procesor s osam jezgri. Prednja kamera na oba modela snima s istih 20,7 MP, dok je Pro model dobio 5-megapikselnu prednju kameru. Dok se MX4 već prodaje, Pro verzija u trgovine stiže u prosincu.

OnePlus

Nudi puno za malo: OnePlus One jedan od najboljih Androida
Trenutačno je jedan od najtraženijih telefona koji se lakoćom mjeri s Galaxyjem S5, ali stoji kao pola tog telefona. Dolazi s CyanogenMod sustavom povrh Androida. Tu je četverojezgreni procesor, LTE, 5,5-inčni Full HD ekran, 3 GB RAM-a uz 16/64 GB memorije i 13 MP kameru.

Prestigio

Tanki Prestigio Grace bogato je opremljen i prodaje se u Hrvatskoj
Prestigio Grace temelji se na Gionee Elife S5.5 telefonu tankom samo 5,5 mm. Dolazi s 5-inčnim Full HD ekranom, 13 MP kamerom, procesorom s 8 jezgri, 2 GB RAM-a i 200 GB prostora u “oblaku”. Cijena mu je od 2478 kuna.

zte

Nubia Z7 dolazi u tri dimenzije
Kineski ZTE je prije nekoliko mjeseci predstavio Nubiju Z7 koju pogoni četverojezgreni procesor na 2,5 GHz, a opremljena je kamerama od 13 i 5 megapiksela te 5,5-inčnim ekranom (2540x1440 piksela). Ovaj 4G Dual SIM uređaj je dobio Mini i Max verziju približno slične snage.

Lenovo

Lenovo moćnim telefonima želi konkurirati velikanima Appleu i Samsungu
Lenovo Vibe Z2 Pro je Dual SIM uređaj koji 6-inčnim ekranom konkurira phabletima iz Samsunga i Applea. Rezolucija mu je 2560x1440 piksela, a uz 3 GB RAM-a tu je i četverojezgreni procesor na 2,5 GHz. Snima 4K video, a fotografije od 16 i 5 megapiksela sprema na 32 GB memorije. Može ga se kupiti i u Hrvatskoj po cijeni od 4219 kuna.

Oppo

Oppo R5 neko vrijeme će biti najtanji pametni telefon na svijetu
Ako ste mislili da je iPhone 6 tanak, Oppo je predstavio R5 koji je s 4,85 mm najtanji telefon na svijetu. Aluminijska pločica skriva procesor s osam jezgri, ali i 5,2-inčni Full HD ekran. Cijeli telefon ima i posebno hlađenje.

Alcatel

U Alcatelovu "junaku" kuca osam srca
Francusko-kineski Alcatel ove godine predstavio je Hero 2, nasljednika 6-inčnog phableta koji uz Full HD ekran nudi i 2 GB RAM-a te 16 GB memorije. Procesor s osam jezgri na 2 GHz brinut će se za obavljanje zadataka, a da ne ostanete bez energije brine se baterija kapaciteta 3100 mAh.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.