Obavijesti

Tech

Komentari 25

Stigao 'pravi' leteći skateboard iz filma Povratak u budućnost

Stigao 'pravi' leteći skateboard iz filma Povratak u budućnost
5

Iako oba videa izgledaju jako dobro, gotovo sigurno su lažnjaci. Tehnologija nam još ne omogućuje da letimo gradom na daskama. Neki kažu da je ovo reklama za film

VIDEO

Marty McFly u Povratku u budućnost 2 u sceni jurnjave kroz grad koristi leteći skateboard kako bi pobjegao Griffu Tannenu, a 25 godina nakon što je letio na Mattelovoj dasci, čini se da leteći skateboard (ili hoverboard ) postaje stvarnost.

Barem tako sugeriraju web stranica i dva YouTube videa tvrtke HUVr Tech u kojima je velik broj slavnih ljudi, poput Tonyja Hawka, pjevača Mobyja, ali i glumca Christophera Lloyda , koji je u serijalu Povratak u budućnost zaslužan za stvaranje vremeplova u obliku DeLoreana. Kroz snimke vidimo ljude kako lebde na dasci, baš kao u filmu, a navodni stručnjaci HUVr Techa govore o tehničkim karakteristikama. Spominju i kako je u dasci tehnologija koja je u satelitima bila prije četiri godine. Da, daska će se moći nadzirati i preko aplikacije na telefonu.

No, ovo je očito tehnički dobro izveden lažni video i vjerojatno dobra reklama. Za što, vjerojatno ćemo saznati u prosincu ove godine. Naime, na stranici HUVr Techa stoji brojač do tog datuma. U drugom videu gostuje i glumac Billy Zane.

Naime, tehnologija koja bi omogućila da ovako malena naprava u zraku drži čovjeka od 80 kilograma i još ima pogonski sustav, baš i ne postoji. Koliko je poznato. Hovercraft vozila koriste ventilatore kako bi stvorili zračni džep na kojem lebde, a radi se i na konceptima s magnetskom levitacijom, slično kao kod Maglev vlakova, ali u manjoj mjeri. Glavni je problem energija koja će podići 80-ak kilograma i potom ih držati u zraku, piše ExtremeTech .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Neki nagađaju da bi se moglo raditi o dobro osmišljenoj najavi za Povratak u budućnost 4, u kojoj bi mogli sresti neke nove junake. CNET uz detaljno analiziranje nelogičnosti videa dodaje i kako je otkriveno da je kostimografkinja Lauren Biedenharn napisala na svoj portfolio da je radila na reklami Back to the Future HUVR BOARDS.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle