Obavijesti

Tech

Komentari 6

Vivax prodao 4000 telefona, a za 2014. imaju velike planove

Vivax prodao 4000 telefona, a za 2014. imaju velike planove
2

Smart Point X40 i X45 prvi su pametni telefoni iz Vivaxa, a kompanija početkom godine planira predstaviti tri nova modela, kojima žele zauzeti 15 posto tržišta

VIDEO

Vivaxovi pametni telefoni (Smart Point X40 i X45) u prodaji se nalaze već otprilike dva tjedna, a iz M SAN-a su u utorak izvijestili kako su dosad prodali oko 4000 uređaja. Njih nešto više od 1000 prodalo se u Hrvatskoj. 

Vivax je tako listi od oko 230 uređaja koje nude, dodao i pametne telefone za koje imaju velike planove. Kako je rekao Vladimir Brkljača, voditelj Vivax odjela, cilj je u sljedećoj godini ostvariti 15 posto udjela na 'otvorenom tržištu', što se odnosi na uređaje u slobodnoj prodaji, a ne kod operatera. Trenutno je taj broj oko 50.000 uređaja, što bi značilo da Vivax planira prodati oko 7500 telefona. 

Te planove misle ostvariti i novim uređajima. Tako će uz X40 i X45, početkom sljedeće godine predstaviti i tri nova uređaja. 

Inače, iz Vivaxa su rekli kako su razvoj i testiranje uređaja prošli kroz laboratorije u Zagrebu, Splitu i Kini. 

X40 i X45 su povoljni Dual SIM telefoni s 1 GHZ Cortex A9 dvojezgrenim procesorom, a osnovna razlika između oba modela je u dijagonali ekrana, bateriji i kameri. Oba dolaze s Androidom 4.2.2.

Manji X40 dolazi s WVGA ekranom dijagonale 4 inča (800x480) te 3,2 megapikselnom kamerom (prednja je VGA). Uz 4 GB interne nudi se i 512 MB radne memorije. Kapacitet baterije je 1500 mAh. 

Model X45 nudi IPS ekran od 4,5 inča (854x480), kameru od 5 megapiksela s bljeskalicom, a količina memorije je jednaka. Baterija je nešto jača (1650 mAh). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti