Obavijesti

Tech

Komentari 71

Obogatiti se igranjem video igara? I to je danas moguće!

Obogatiti se igranjem video igara? I to je danas moguće!
2

Zarađivati i to dobro igranjem video igara zvuči kao san. Vjerovali ili ne, diljem svijeta brojni igrači su ga uspjeli ostvariti, a zaradu broje u stotinama tisuća dolara

VIDEO

Davne 1997. širom svijeta odjeknula je vijest da je igrajući tada popularnu video igru Quake, jedan dvadesetogodišnjak osvojio Ferrari. Dennis Fong, Amerikanac kineskog podrijetla, postao je zvijezda svjetskih naslovnica osvojivši Ferrari Johna Carmacka, vlasnika kompanije koja je izradila Quake, u doba kad je profesionalno igranje video igara bilo tek u povojima.

Napretkom tehnologije i popularizacijom video igara nastala su ozbiljna natjecanja i turniri s bogatim fondom nagrada, koje tijekom održavanja uz publiku uživo putem internetskog prijenosa prate još stotine tisuća ljudi. Fond nagrada na takvim turnirima nerijetko zna iznositi i 250.000 američkih dolara, a tu su i razne dodatne nagrade i pokloni sponzora turnira, što su obično velike kompanije koje proizvode računalne komponente, računalnu periferiju, konzole i drugu opremu za igranje.

Portal E-sports Earnings popisao je 100 gamera koji su dosad najviše osvojili igranjem. Mi vam donosimo one najbolje, a pritom treba imati na umu kako je spomenuti iznos isključivo novac dobiven osvajanjem turnira, bez raznih sponzorskih ugovora i zarade koju im donose video servisi poput YouTubea i Twitcha.

1. Lee 'Jaedong' Jae Dong - 519.000 dolara 

Ovaj Koreanac trenutno je najbogatiji gamer na svijetu. Sudjelovao je na čak 52 turnira na kojima je osvojio više od pola milijuna dolara. Profilirao se kao najbolji igrač u Koreji iznimno popularne igre "StarCraft: Brood War", prije nego se preselio na njenog nasljednika, "StarCraft 2", u kojem je potvrdio reputaciju najboljeg.

2. Danil 'Dendi' Ishutin - 455.000 dolara

Ukrajinac je jedan od najboljih igrača Valveove uspješnice imenom "Dota 2". Sudjelovao je na 42 turnira, a najveća pojedinačna nagrada koju je osvojio je čak 200.000 dolara.

3. Johnathan 'Fatal1ty' Wendel - 454.000 dolara

Prvi profesionalni gamer koji je maksimalno iskoristio sve mogućnosti dodatne zarade koje su mu se pružile. Ovog Amerikanca prozvali su Davidom Beckhamom kompjuterskih igara, zbog čitave serije računalne opreme koja nosi njegovo ime i brojnih sponzorskih ugovora od kojih je zaradio višestruko više od impresivnih 454 tisuće dolara, koliko je osvojio igranjem na 42 turnira u karijeri.

Jakob Wells/Flickr

4. Oleksandr 'XBOCT' Daškijevič - 453.000 dolara

Još jedan Ukrajinac, još jedan prvak u Doti 2. Profesionalnim igranjem bavi se tek tri godine, no u tako kratkom roku uspio je pohoditi čak 41 turnir i zaraditi impresivnih 453 tisuće dolara.

5. Jang 'MC' Min Chul - 452.000 dolara 

Ovaj Koreanac sudjelovao je na čak 78 turnira u posljednje 4 godine. Poznat je kao jedan od najboljih igrača StarCrafta, što uz osvojen iznos potvrđuje i redovitim visokim plasmanom na svim turnirima koje je pohodio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama