Obavijesti

Sport

Komentari 6

Alan Letang debitira, Kostović kapetan, igra i Saša Martinović

Alan Letang debitira, Kostović kapetan, igra i Saša Martinović
1

Hrvatska hokejska reprezentacija od 20. do 26. travnja igra na SP-u Divizije IB u Litvi. Trebali su se boriti za naslov, no ostavši bez ključnih igrača, cilj je ostanak

VIDEO

Od prošle godine nema umirovljenog Hećimovića, Prpica, koji igra doigravanje s Brantfordom, te Serticha. Andy u vrijeme prvenstva ide na svadbu. Kad se njima pridoda golman Ouzas i napadač Naglich, koji nisu dobili hrvatske putovnice zbog određenih previda, onda je jasno da Hrvatska u Litvu ne ide kao favorit.

- U odnosu na prošlu godinu jači smo u obrani, međutim, u napadu smo 'tanki'. Mislim da bi mogli imati problema s postizanjem golova - rekao je izbornik Don MacLean.

Hrvatska će ipak dobiti i tri pojačanja. Alan Letang prvi će put, vjerojatno i posljednji, nastupiti za reprezentaciju, debitirat će i Dario Kostović, koji je dobio kapetansku vrpcu, a Saša Martinović između Hrvatske i Njemačke je izabrao Hrvatsku.

- Iznenađen sam da sam postao kapetan pored Letanga, velika mi je to čast. Na papiru imamo dobru momčad i vjerujem da ćemo osigurati ostanak - rekao je Kostović, dok je Letang vrlo ponosan što će konačno nastupiti za Hrvatsku, koja na SP ide bez ijedne pripremne utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pet je sezona igrao u Medveščaku.

- Prošle godine bio sam pomoćnik MacLeanu, a sad sam se spustio na led. Ne znam hoće li mi to biti posljednje natjecanje u karijeri, ali siguran sam da ću uživati - rekao je Letang, kojeg će u stručnom stožeru zamijeniti Mike Glumac, igrač Medveščaka.

- Mike se neće vraćati doma, pa sam ga zamolio da mi pomogne - istaknuo je MacLean.

Osim s domaćinom Litvom, reprezentativci Hrvatske igrat će još s Poljskom, Rumunjskom, Nizozemskom i Velikom Britanijom.

MacLean odlazi iz Medveščaka, mijenja ga Letang?

Hrvatski izbornik Don MacLean iduće sezone više neće biti pomoćnik u Medveščaku.

- Rekli su u klubu da smanjuju stručni stožer. Što ću dalje? Iskreno ne znam što ću raditi - rekao je MacLean.

Malo je vjerojatno da će se dogoditi 'downsizing' stručnog kadra, izglednije je da Alan Letang dođe na klupu kao pomoćnik.

- Nakon Svjetskog prvenstva znat ću više. Osjećam se fizički jako dobro, no ne mogu reći jesam li bliže umirovljenju ili još jednoj aktivnoj sezoni - rekao je 38-godišnji Kanađanin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi