Obavijesti

Sport

Komentari 17

Borna Rendulić zabio u NHL-u! 'Zatvorio sam oči i pak je ušao'

Borna Rendulić zabio u NHL-u! 'Zatvorio sam oči i pak je ušao'
4

Borna Rendulić (22) zabio je svoj prvi gol u NHL-u. Rođeni Zagrepčanin pogodio je u 4-3 pobjedi svog Colorada. Pohvalili su ga trener momčadi i njegovi suigrači...

VIDEO

Borna Rendulić nastavlja pisati povijest. Sjajni 22-godišnji Zagrepčanin zabio je prvi gol u NHL- u u domaćoj 4-3 pobjedi njegovog Colorada Avalanchea protiv Philadelphia Flyersa. Colorado je slavio u produžetku, a Borna je zabio za 2-1.

VIDEO

- Ostvario mi se san. Prije nekoliko godina nisam ni sanjao da ću biti ovdje, kamoli zabijati golove u NHL-u. Dosta navijača u Hrvatskoj prati NHL, gledaju me i roditelji. Oni su mi u mladosti dali sve kako bih uspio. Nadam se da su sad ponosni kad me vide na ledu - rekao je Borna Rendulić nakon utakmice i dodao:

- Trener me stavio u igru u liniju sa sjajnim igračima. Znao sam da će me pronaći i da ću imati svoju šansu. Kad je pak došao, zatvorio sam oči i poželio da uđe u mrežu. Ušao je - kazao je Borna , kojem je asistirao kapetan Gabriel Landeskog.

USA Today Sports/Reuters/PIXSELL

Rendulić je igrao 11 minuta , jedanput je pucao po golu i to je bio gol, pet minuta i 43 sekunde prije kraja druge trećine zabio je s desetak metara. Bio je to gol za vodstvo Colorada 2-1 u njegovom četvrtom nastupu u najjačoj ligi svijeta.

- Uh, bio je to sjajan premijerni gol. Borna je dočekao pak i zabio. Bio je u savršenoj poziciji. Jako je pametan igrač - rekao je trener Colorada Patrick Roy.

Riječi hvale za hrvatskog hokejaša imali su i njegovi suigrači.

- Sjajan gol za Bornu. Zaslužio je. Pametno igra, odlično trenira, jak je. Možeš ga staviti na bilo koju poziciju i uspjeh ti je garantiran - rekao je O'Reilly.

Borna je početkom prosinca ušao u povijest kao prvi hokejaš rođen u Hrvatskoj koji je nastupio u NHL-u. Rođeni Zagrepčanin debitirao je za Colorado Avalanche protiv Nashville Predatorsa odigravši sedam minuta.

Ubrzo nakon toga proslavio je i prvu pobjedu s klubom. Colorado je dobio Winnipeg Jetse 4-3, a Borna je igrao šest minuta. Sad je došao red i na gol.

U Dinamu mu rekli da nije dovoljno dobar

Naš najbolji hokejaš kratko je trenirao nogomet u Dinamu. No rekli su mu da nije dobar. Iz Hrvatske je otišao s 15 godina. U Finskoj je bio jedan od najboljih. Žestoko je radio kako bi ušao u najjaču ligu svijeta. Isplatilo mu se. I poklopilo.

Borna je igrao u Coloradovoj filijali Lake Erie Monstersima , njegove dobre igre došle su do trenera Patricka Roya, kojem se ozlijedilo nekoliko igrača, pa je dao šansu hrvatskom hokejašu. Pogodio je.

Igor Kralj/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom