Obavijesti

Sport

Komentari 5

Hokejaši Medveščaka još ne znaju za poraz na pripremama

Hokejaši Medveščaka još ne znaju za poraz na pripremama
1

Medveščak je pobjedom protiv momčadi Thomas Sabo Ice Tigers iz Nürnberga nastavio sa stopostotnim učinkom na pripremama. "Medvjedi" su pobijedili 5-4

VIDEO

Pobjedom nad momčadi Thomas Sabo Ice Tigers iz Nürnberga Medveščak nastavlja sa stopostotnim učinkom u pripremnim utakmicama. Finale turnira u Straubingu igra se u nedjelju 16. kolovoza.

Hokejaši KHL Medveščak ponovno su u sklopu priprema za novu KHL sezonu sudionici turnira u Straubingu. Prvoga dana turnira snage su odmjerili s momčadi nürnberških Ice Tigersa u čijim redovima su se susreli s nekim bivšim Medvjedima (Foster, Klubertanz, Segal) od kojih se Kyle Klubertanz upisao u asistente na prvom golu.

Momčadi koja je prošle sezone u DEL-u ispala u četvrtfinalu od budućih prvaka (momčadi Adler Mannheima) ovo je tek prva pripremna utakmica, a s radom na ledu započeli su prije deset dana. U redovima im nedostaje važan centar, 39-godišnji Kanađanin Steven Reinprecht koji zbog ozljede i operacije ruke pauzira do šest tjedana.

Medveščak je ozbiljno krenuo u susret te iako velikih prilika u prvih deset minuta nije bilo na niti jednoj strani, igra i pritisak su se sustavno gradili. Prednost na ledu zagrebački Medvjedi okrunili su tek u 18. minuti kada je Andreas Jämtin presreo lošu komunikaciju braniča Caseyja Borera i matirao Jochena Reimera. Nakon isteka prve trećine došlo je do dizanja emocija i bacanja rukavica, a sve je rezultiralo s dva isključenja na strani Ice Tigersa i jednim na strani Medveščaka.

Burno se ulazi u drugu trećinu u kojoj unutar minutu i pol nürnberška momčad izjednačuje te ponovno pada u minimalni zaostatak. Klubertanz je dobro iskoristio nesporazum obrane i zagrebačkog vratara Dannyja Taylora, a Patrick Reimer završava priču. 30 sekundi kasnije Gilbert Brule priprema akciju koju zaključuje Colby Genoway za ponovno preuzimanje vodstva. Pred sam kraj trećine, nakon promjene na vratarskoj poziciji na polovici susreta, Medvjedi dolaze do dvostrukog vodstva u igri s igračem više. Stefano Giliati iskorištava isključenje Leonharda Pföderla.

Zadnjih 20 minuta ponudilo je pravu dramu. S većom odlučnošću momčad iz Nürnberga se malo po malo dizala u igri, a u zadnjih pet minuta gotovo uraganski dvaput stigla do izjednačenja. Reimer smanjuje razliku i postaje dvostruki strijelac, a prvo izjednačenje donosi Alexander Oblinger. Brule se nakon asistencije upisuje i u strijelce za novo minimalno vodstvo, no 28 sekundi do isteka vremena Yasin Ehliz pogađa vrata Cala Heetera.

Susret je odlučen nakon izvođenja kaznenih udaraca, a jedini uspješni izvođač bio je strijelac četvrtog pogotka za Zagrepčane – Brule.

- Iako smo odlično počeli te vodili 3:1 nakon dvije trećine, nismo si smjeli dozvoliti gol u situaciji s igračem više.  U trećoj trećini se osjetio malo umor i Nurnberg je to iskoristio, no na kraju smo uspjeli pobijediti. Pad u zadnjoj trećini je upravo rezultat napornog rada i izuzetno intenzivnog tempa treninga u posljednje vrijeme. Osjećamo da smo sve bolji kao momčad, kako na ledu tako i izvan njega, a ove pripremne utakmice uvelike doprinose tome. Još ne znamo protiv koga igramo u nedjelju, no neovisno o tome protiv koga igramo, dat ćemo sve od sebe - prokomentirao je strijelac pobjedničkog gola Gilbert Brule.

Glavni trener Gordie Dwyer nije krio zadovoljstvo konačnim rezultatom i trudom svoje momčadi: 

- Zadovoljni smo pobjedom. Igrali smo jako dobro, osobito prve dvije trećine u kojima smo uspjeli stvoriti mnogo prilika.. Nurnberg je iskoristio neke prilike u zadnjoj trećini, ali mi smo ostali prisebni i na kraju odnijeli pobjedu u izvođenju kaznenih udaraca. Evidentno je da neki igrače još uvijek traže način da se što bolje uklope u momčad, no svi se jako trude i to je odlična stvar. Preostaje nam da proanaliziramo ovu utakmicu i pripremimo se za finale u nedjelju.

Ukupno treća pripremna utakmica bila je prva za novo pojačanje obrane, Slovaka Milana Jurčine u dresu Medveščaka. 

Pripremna utakmica:

THOMAS SABO ICE TIGERS NüRNBERG - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 4:5 SO (0:1;1:2;3:1)

  • THOMAS SABO ICE TIGERS NüRNBERG: Jenike, Reimer,  Borer, Foster, Nowak, Oblinger, Reimer, Buzas, Joslin, Weber, Schwarz, Segal, Steckel, Ehliz, Fraser, Pfleger, Klubertanz, Kabitzky, Printz, Möchel, El-Sayed, Pföderl.
  • KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Heeter, Taylor, Mäntylä, Gysbers, Morrisonn, Kinrade, Katic, Jurčina, Deutsch, Topol, Jämtin, Brule, Giliati, Smoleňák, Mertl, Kvapil, Saarinen, Genoway, Bjorkstrand, Zanoški, Perkovich, Glumac, Arkalov.

STRIJELCI:

  • 0:1 Jämtin
  • 1:1 Reimer
  • 1:2 Genoway
  • 1:3 Giliati PPG
  • 2:3 Reimer
  • 3:3 Oblinger
  • 3:4 Brule
  • 4:4 Ehliz
  • 4:5 Brule
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani