Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hokejaši Medveščaka nakon velikog preokreta do turnira

Hokejaši Medveščaka nakon velikog preokreta do turnira
1

Završilo je 5-4 u korist Medveščaka protiv Augsburger Panthersa, a gubili su "medvjedi" 3-0 nakon prve trećine. Zagrebački je klub prvi na turniru u Straubingu...

VIDEO

Nakon drame u završnici hokejaši Medveščaka su ostvarili svoj cilj i pobjedom 5-4 protiv Augsburger Panthersa osvojili turnir u Straubingu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala sve je na samom startu bilo na strani Panthersa, da bi Medvjedi proigrali i pronašli svoj tempo tek u drugoj trećini u kojoj rade pravi preokret. Gubitak od tri gola pretvorili su u minimalno vodstvo do kraja druge trećine, a rezultat su kvalitetnom igrom držali do gotovo pred sam kraj susreta. Tada nova isključenja, boljka prve trećine, daju Panthersima priliku koja se ne propušta. U igri 5-na-3 Adrian Grygiel koristi priliku i nakon upisivanja boda za asistenciju na trećem pogotku Augsburgera, dodaje i drugi u obliku pogotka koji ponovno izjednačava utakmicu.

Bilo je sve samo ne mirno u posljednjih pet minuta susreta. Medvjedi ponovo nižu isključenje za isključenjem, a ono prvo se pokazuje sretnim. Colby Genoway u suradnji s Glumcem postiže prvi short handed gol, i svoj ukupni drugi na dosadašnjim pripremama te Medvjedima daje veliki gol prednosti koji će se pokazati ključnim. 5:4 ostaje na semaforu do samog isteka vremena i drugom pobjedom na turniru Medveščak ostvaruje svoj cilj – osvaja naslov, a ono što je još slađe, u revanšu za poraz prošle sezone.

Ružno je izgledala prva trećina u kojoj je za zagrebačku stranu jedino početak bio dobar. Prve veće prilike bile su na strani Medvjeda, a Cal Heeter je početno testiranje dobro odradio. No, već u osmoj minuti 18-godišnji Fabian Voit, mlada nada augsburških Pantera koji se u sastavu našao umjesto Jona Matsumota, dva dana prije svog 19. rođendana prvi trese Heeterovu mrežu. Nedugo potom počinju disciplinski problemi za momčad Medveščaka, kao i komunikacijski koji su rezultirali kaznom za previše igrača na ledu. Panthersi iskorištavaju ponuđeno, najprije 5-na-3 situaciju u kojoj Thomas Holzmann pogađa za dvostruko vodstvo, a kada Simon Gysbers zarađuje drugo isključenje za Medveščak u igri 4-na-4, Ivan Čiernik tri sekunde prije isteka prve trećine postiže svoj drugi gol u dvije utakmice predsezone.

U drugu trećinu Medvjedi ulaze vidno željni bolje igre i rezultata i nakon početnih problema kreću u veliku ofenzivu. Početnom koraku pomaže isključenje braniča Jamesa Bettauera koje Radek Smoleňák koristi za svoj drugi powerplay gol predsezone i pokreće bujicu preokreta. Mike Glumac slijedi ga u stopu i zabija svoj prvi gol za minimalni zaostatak, a Heeter mjesto na golu prepušta Dannyju Tayloru. Medvjedi nastavljaju u istom tempu i nakon nekoliko velikih prilika Gilbert Brule napokon donosi izjednačenje. Priča tu ne staje te Medvjedi potaknuti novopronađenom brzinom odlaze u vodstvo pred sam kraj trećine. Patrick Bjorkstrand na asistenciju Jämtina postavlja 4:3, rezultat koji će se zadržati gotovo do samoga kraja.

Trener Gordie Dwyer nije krio zadovoljstvo preokretom i karakterom momčadi:

- Jako smo sretni što sa turnira odlazimo kao pobjednici. Dečki su pokazali veliki karakter nakon zaostatka u prvoj trećini. Napravili smo neke promjene i našli način da završimo drugu trećinu s prednošću što se pokazalo ključnim u zadnjoj trećini.  Iako smo počeli snažno, Augsburg je iskoristio neke prilike s igračem više i došao u vodstvo, no odlična druga trećina, koja se pokazala ključnom, nas je vratila u utakmicu te smo se u zadnjoj trećini uspjeli nekoliko puta obraniti sa igračem manje i osvojiti turnir. Naravno da postoji prostor za daljnje napredovanje no moram čestitati dečkima na borbenosti i karakteru, imali smo strijelce u svim linijiama i svi su doprinijeli pobjedi!

Patrick Bjorkstramd danas je igrao u liniji sa Colbyem Genowayem i Kamilom Shiafotdinovom, A upravo je njegova linija postigla posljednja dva pogotka za Medvjede. Njegovo objašnjenje je jednostavno:

- Pokazali smo brzinu danas i trudili se igrati što jednostavnije što se pokazalo protiv momčadi kao što je Augsburg velikom prednošću, pogotovo u drugom dijelu utakmice. Kemija među igračima funkcionira sve bolje što se danas osobito dalo primijetiti i što je presudilo u preokretu i dolasku do pobjede!

Turnir u Straubingu, dvorana Eisstadion am Pulverturm:
KHL MEDVEŠČAK ZAGREB - AUGSBURGER PANTHER 5-4 (0-3; 4-0; 1-1)

  • 0-1 Voit (LeBlanc, Rekis)
  • 0-2 Holzmann (LeBlanc, Lamb) PP2
  • 0-3 Ciernik (Grygiel) PP
  • 1-3 Smoleňák (Mertl, Kvapil) PP
  • 2-3 Glumac (Arkalov)
  • 3-3 Brule (Saarinen, Mertl)
  • 4-3 Bjorkstrand (Jämtin, Giliati)
  • 4-4  Grygiel (LeBlanc) PP2
  • 5-4 Genoway (Glumac) SH

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Heeter, Taylor, Mäntylä, Gysbers, Morrisonn, Kinrade, Katic, Jurčina, Deutsch, Topol, Jämtin, Brule, Giliati, Smoleňák, Mertl, Kvapil, Saarinen, Genoway, Bjorkstrand, Šiafotdinov, Perkovich, Glumac, Arkalov.

AUGSBURGER PANTHER: Meisner, Deslauriers, Lamb, Oberg, Kurz, Tölzer, Bettauer, Stamler, Rekis, Dinger, Schütz, Voit, Polaczek, Holzmann, MacKay, LeBlanc, Trevelyan, Mancari, Čiernik, Weiß, Thiel, Grygiel, Detsch.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja