Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatska U-18 reprezentacija izborila ostanak u Diviziji II

Hrvatska U-18 reprezentacija izborila ostanak u Diviziji II
1

Luka Valenčić izabran je za golmana SP-a, kapetan Renato Platužić za najboljeg igrača hrvatske reprezentacije, dok je Nikola Kopričanec izabran za igrača susreta

VIDEO

Hrvatska U-18 reprezentacija unatoč svemu uspjela je u zadnjoj utakmici svjetskog prvenstva pobjedom nad domaćinom izboriti ostanak u Diviziji II Grupe A. U posljednjoj utakmici, koja je ujedno bila i ključna, Hrvatska je pobijedila Estoniju 5-4 i ostvarila svoj cilj koji si je zadala prije odlaska u Tallinn. Luka Valenčić izabran je za golmana SP-a, kapetan Renato Platužić za najboljeg igrača hrvatske reprezentacije, dok je Nikola Kopričanec izabran za igrača utakmice u redovima Hrvatske u susretu s Estonijom.

- Čestitam dečkima na ovoj pobjedi i na ostanku u Grupi A. U ovoj posljednjoj utakmici odradili su fantastičan posao. Vjerovali su u pobjedu i cilj koji su si postavili. Estonija je imala daleko kvalitetniju momčad, nego što je bila naša, ali mi smo jednostavno u ovoj utakmici bili bolji od njih. Prije početka utakmice smo ostali bez još nekih igrača, tako da smo igrali sa svega 15 igrača plus dva golmana. Možda je i to malo prevarilo Estonce. Mislili su da će lako s nama s obzirom da smo okrnjeni, ali smo ih potpuno iznenadili - rekao je više nego zadovoljni izbornik Danijel Kolombo.

Hrvatski reprezentativci su susret protiv domaćina otvorili golom. Naime, nakon samo 48 sekundi igre kapetan Renato Platužić zatresao je mrežu estonskog vratara Bogdana Valjakina. Sedam minuta kasnije Platužiću se na listi strijelaca pridružio i Patrik Stančić. No, već u 12. minuti igrači Estonije, koji su tijekom cijelog susreta imali daleko bolji omjer udaraca na gol (60:19), počeli su smanjivati razliku, da bi u 27. preuzeli vodstvo. Ipak, ''kockice'' se nisu povukle i odustale od svog cilja koji su si zacrtali prije odlaska na SP, nego su hrabro nastavile borbu za ostanak izjednačivši dvoboj u 38. minuti na 3:3 zahvaljujući Denisu Matiću.

- Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda s reprezentacijama. Zapravo, ne samo meni, već i cijelom stožeru. Postigli smo fantastičan rezultat s obzirom na uvjete u kojima radimo i da imamo pomlađenu momčad - rekao je Kolombo.

Početkom posljednje trećine, u 42. minuti, domaćini su još jednom preuzeli vodstvo, ali ubrzo nakon toga hrvatski su reprezentativci nanizali dva gola i osigurali pobjedu. Četvrti pogodak za Hrvatsku zabio je Nikola Kopričanec iz powerplaya, a peti, koji je ujedno bio i pobjednički, Matija Premerl.

Spomenimo još kako je zlato na SP-u osvojila Koreja, srebro Poljska, a broncu Velika Britanija.

Golovi: 1:0 HRV Platužić (1), 2:0 HRV Stančić (8), 2:1 EST Petrov (12), 2:2 EST Volkov (23), 2:3 EST Simonov (27) PP1, 3:3 HRV Matić (38), 3:4 EST Kork (42), 4:4 HRV Kopričanec (46) PP1, 4:5 HRV Premerl (53).

Poredak: 1. Koreja 15, 2. Poljska 12, 3. Velika Britanija 8, 4. Nizozemska 6, 5. Hrvatska 3, 6. Estonija 1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe