Obavijesti

Sport

Komentari 4

Izbornik MacLean odabrao je 23 igrača za SP u Eindhovenu

Izbornik MacLean odabrao je 23 igrača za SP u Eindhovenu
1

Donald MacLean, hrvatski hokejaški izbornik, nakon pripremne utakmice protiv Slovenije odabrao je 23 igrača koji će nas predstavljati na Svjetskom prvenstvu...

VIDEO

Trenerski kadar hrvatske muške seniorske reprezentacije, predvođen izbornikom i glavnim trenerom Donaldom MacLeanom, nakon sinoćnje pripremne utakmice s iznimno jakom selekcijom Slovenije, donio je odluku tko od igrača u subotu putuje u nizozemski Eindhoven na Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B.

- Nakon dva tjedna priprema i velikog truda cijele momčadi nije bilo lako povući crtu. Popis napadača za Svjetsko prvenstvo smo odredili prije utakmice sa Slovenijom, no još dugo nakon utakmice smo odlučivali kojih osam bekova putuje s nama. Borna Šilović se zbilja trudio, odlično odigrao protiv Slovenaca i to je presudilo za njegov ulazak u momčad. Ne želim reći da ostali bekovi nisu zaslužili odlazak na prvenstvo, ali budući da možemo povesti 8, a ne 12 bekova, morali smo negdje napraviti rez. Jesmo li donijeli prave odluke saznat ćemo tijekom i nakon prvenstva. Nakon priprema i nakon sinoćnje utakmice, mi vjerujemo u ovaj sastav momčadi - izjavio je izbornik MacLean.

Pomoćni trener Ivo Ratej također je naglasio da odabir igrača nikako nije bio lagan jer su se na pripremama svi trudili i željeli biti dio seniorske hokejske reprezentacije koja će Hrvatsku predstavljati u Eindhovenu.

- Osim što smo pružili odličnu igru protiv jedne olimpijske momčadi, pripremna utakmica protiv Slovenije nam je pomogla da nam se pred kraj priprema iskristalizira slika oko konačnog rostera za Svjetsko prvenstvo - rekao je Ratej dodavši:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moram priznati da je bilo jako teško odlučiti, pogotovo među bekovima gdje je bila najveća konkurencija. Iznimno sam sretan da je za osmog beka, poziciju za koju je od početka priprema bilo više kandidata, odabran mladi Borna Šilović. Borna ne samo da iza sebe ima odličnu sezonu u juniorskom EBEL-u i Prvenstvu Hrvatske, već se odlično nametnuo i tijekom priprema i kao jedan od najboljih bekova na ledu u pripremnoj utakmici protiv Slovenije. U napadu bih istaknuo ulazak Matije Miličića na roster koji je protiv Slovenije također pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Na ledu je često preuzimao odgovornost te donosio brze i pametne odluke. Među igračima koji ostaju u Hrvatskoj postoji potencijal i nema razloga da neki od njih ne zaigraju za reprezentaciju na nekom od idućih prvenstava, dapače, mi vjerujemo kako postoji prostor za napredak.

Svakako treba istaknuti kako se na popisu našlo i petero juniorskih igrača koji su prošle sezone igrali regionalnu juniorsku ligu EBYSL: Ivan Janković, Matija Miličić, Borna Šilović, Luka Vukoja i Mate Tomljenović. Također, na rosteru se ove sezone nalazi i veliki broj igrača koji su ostvarili, zahvaljujući nastupima za Medveščak u EBEL-u ili KHL-u, pravo igranja za hrvatsku nacionalnu vrstu.

- Drago mi je da se toliko igrača iz juniorske EBYSL lige izborilo za nastup u Nizozemskoj za našu reprezentaciju. To je konkretna potvrda vrijednosti nastupa hrvatske momčadi u ovoj regionalnoj ligi za naše mlade igrače koja nesumnjivo doprinosi razvoju hrvatskog hokeja - izjavio je Markoantonio Belinić, generalni menadžer muške seniorske reprezentacije i dodao:

- Također, ovo je prva sezona u kojoj na rosteru imamo iznimno veliki broj igrača koji su prošlih godina, kroz EBEL ili KHL, igrali za Medveščak. Počinjemo i na ovoj razini ubirati plodove svih ulaganja koje je Medveščak uz pomoć i podršku Saveza radio svih prethodnih godina za dobrobit hrvatskog hokeja.

Hrvatska hokejaška reprezentacija

  • golmani: Mark Dekanich, Mate Tomljenović, Andrej Vasiljević
  • braniči: Kenny MacAulay, Geoff Waugh, Alan Letang, Andy Sertich, Saša Martinović, Marko Ljubić, Igor Jačmenjak, Borna Šilović
  • napadači: Mike Glumac, Andrew Murray, Dario Kostović, Nathan Perkovich, Ryan Kinasewich, Ivan Janković, Dominik Kanaet, Mislav Blagus, Luka Vukoja, Tadija Mirić, Ivan Brenčun, Matija Miličić

Raspored utakmica:

  • 13. travnja, 13:30: Velika Britanija – Hrvatska
  • 14. travnja, 17:00: Hrvatska – Litva
  • 16. travnja, 20:30: Hrvatska – Nizozemska
  • 18. travnja, 17:00: Hrvatska – Estonija
  • 19. travnja, 13:30: Južna Koreja – Hrvatska
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića