Obavijesti

Sport

Komentari 13

Medveščak bliže doigravanju nakon dvije gostujuće pobjede

Medveščak bliže doigravanju nakon dvije gostujuće pobjede
1

Hokejaši Medveščaka svladali su Dinamo iz Rige s 2-1. Medvjedima je to druga gostujuća pobjeda zaredom, tako su napravili još jedan korak prema doigravanju

VIDEO

Medvjedi su u Rigu došli samo s jednim ciljem - vratiti Dinamu za posljednji poraz koji su pretrpjeli u njihovoj Areni i "otrgnuti" tri važna boda. To su i napravili. Medveščak je ovom pobjedom za bod bliže doigravanju jer ga od osmog mjesta Zapadne konferencije poslije utakmica u petak dijele četiri boda.

- U posljednje vrijeme smo odigrali puno "playoff" utakmica, a u Rigi je bila upravo još jedna takva. Imali smo sreće i u pravo vrijeme smo zabili golove, posebice u posljednjoj trećini kada je golman napravio pogrešku - rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.

Susret u Riga Areni, kao što se i očekivalo s obzirom da obje momčadi još uvijek love doigravanje, bio je neizvjestan do samog kraja. Prva trećina protekla je bez golova i praktički u preispitivanju terena. Medveščak je na gol uputio sedam udaraca, dok ih je Dinamo imao šest, a u devetoj minuti odličnu je intervenciju imao Cal Heeter. Golman Medveščaka u zadnji je čas uhvatio rukavicom pak koji je umalo prošao gol liniju.

- U prvoj trećini su nas pritiskali, ali se nismo predali i nismo im dopustili da realiziraju svoje šanse. Dinamo je dobra momčad koja se, kao i mi, bori za doigravanje, tako da smo znali da nas čeka tijesna utakmica, visokog tempa - kratko je prokomentirao Patrick Bjorkstrand.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah na početku druge trećine, nakon samo 21 sekunde igre, Krisjanis Redlihs je zaradio dvominutnu kaznu i Medvjedi su imali priliku iskazati se na svom prvom, a kasnije se ispostavilo i jedinom, powerplayu večeri. Ville Leino i Carle Mathieu namjestili su pločicu za Patricka Bjorkstranda, a mladi napadač ju je stacionirao u mrežu vratara Jeffa Deslauriersa. U 30. minuti Medvjedi su na dvije minute ostali bez Martina St. Pierrea, da bi u 33. Ville Leino dobio dvije minute i disciplinsku kaznu. Unatoč situacijama s igračem manje zagrebački su oklopnici uspjeli zadržati vodstvo do kraja dionice.

Domaćini su u 44. minuti izjednačili golom Miksa Indrašisa, ali u 55. je Medveščak ponovo imao vodstvo. Naime, pogrešnim dodavanjem Dinamovog vratara pak je završio na palici Billa Thomasa, a samo sekundu kasnije i u golu Deslauriersa. Thomasov pogodak na kraju je bio i presudan za pobjedu Medvjeda.

- Očito sam imao odličan tajming za pogodak. Ovo je velika pobjeda za nas i značajna tri boda - kratko se Thomas osvrnuo na susret s Dinamom usput prokomentiravši treće u nizu gostovanje koje ih očekuje već u nedjelju u Sankt Peterburgu.

- SKA je iznimno teška momčad. Izgubili su dvije utakmice u nizu što nam nikako neće olakšati posao. No, ako nastavimo igrati ovako kako smo igrali u Helsinkiju i Rigi, ako odigramo čvrsto, kreiramo i realiziramo šanse, mogli bismo i kod njih otrgnuti koji bod.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka