Obavijesti

Sport

Komentari 14

Medvjedi najjeftinija i najstarija momčad u novoj sezoni KHL-a

Medvjedi najjeftinija i najstarija momčad u novoj sezoni KHL-a
1

Zadovoljan sam s novim igračima. U napadu imamo AHL legende Jasona Kroga i Darrena Haydara, rekao je predsjednik Medveščaka uoči početka sezone u KHL-u

VIDEO

Radnička momčad. To ćemo biti. Imamo odlične igrače, ali imaju ih i druge momčadi, ukratko je opisao novu momčad Medveščaka novi trener Chuck Weber.

"Medvjedi" drugu sezonu KHL-a otvaraju u Bratislavi gdje su se preselila i dva prošlogodišnja igrača, Kurtis Foster i Matt Murley.

- Zadovoljan sam novim igračima. Zadržali smo golmane Brusta i Dekanicha, koji su nas izvlačili prošle sezone. Pojačali smo obranu, zadržali smo bekove koje smo željeli i dodali njima nekoliko vrhunskih. U napadu imamo AHL legende Jasona Kroga i Darrena Haydara... Nemamo zvijezda kao što je to bio Cheechoo prošle sezone, ali Shaone Morrisonn je u rangu Montadora - rekao je predsjednik Damir Gojanović.

Osim trenera u "brlog" je došlo i 15 novih igrača. Budžet je ostao isti, 10 milijuna eura. No osim što je momčad najjeftinija u ligi, ujedno je i najstarija. Prosjek im je iznad 30 godina. Najstariji je Jason Krog s 38 godina, za mjesec dana napunit će i 39...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neki su govorili da je prestar, ali na testiranjima je bio najspremniji igrač. Ne sumnjam u njega. Ove sezone nam je bilo lakše dovoditi igrače, pročuo se dobar glas o klubu. Ovo ljeto sam se zapravo odmorio, nisam se živcirao kao prošle. Neki igrači koji prošle sezone nisu željeli doći, ovaj su put sa zadovoljstvom potpisali ugovor - kaže Gojanović.

Šok za klub bio je iznenadni odlazak trenera Marka Frencha. French se pokazao vrhunskim stručnjakom i neće biti lako Weberu zamijeniti čovjeka koji je u prvoj sezoni odveo Medveščak u doigravanje.

- Tajming je bio jako loš. Već smo počeli slagati momčad, a onda je French nazvao i rekao da želi otići. Mogli smo ga zadržati jer smo imali ugovor, ali ne želimo u klubu imati nezadovoljnog čovjeka. Sportski direktor Aaron Fox srećom je pronašao Webera, koji je dosta sličan Frenchu. Moramo biti strpljivi s njim, sjetimo se da je French imao na početku niz od sedam poraza - istaknuo je Gojanović.

I Weber dobro zna za taj niz. Zato je mnogo radio s dečkima da se to ne ponovi.

- Ne bojim se poraza. Imamo igrače iz prošle sezone koji su to prošli, pa ćemo pokušati ne ponoviti iste pogreške. Još nismo gdje bih želio da budemo, ali do studenog ćemo biti pravi - kaže Weber.

Novi kapetan je Andy Murray. Alan Letang preselio se na klupu, pa je Murray dobio "C" na dresu.

- Znam posao, bio sam već i prije kapetan. Momčad? Izgubili smo dosta važnih igrača, strijelaca, ali došli su igrači koji također znaju zabiti. Za razliku od prošlosezonske momčadi, imat ćemo izjednačenije navale - rekao je Murray.

Više nema Cheechooa, Vescea, Murleyja, Ellisona.... Da, najbolji igrači su otišli, ali doigravanje je opet cilj.

- Dom sportova mora biti naša tvrđava, ne smijemo kod kuće gubiti previše utakmica - kaže Gojanović.

Osim sa Slovanom, Medveščak će na prvoj turneji igrati i protiv Avtomobilista, Barsa i prvaka Metalurga iz Magnitogorska. Prvu utakmica u Domu sportova na rasporedu je 14. rujna kad u Zagreb stiže Sjeverstalj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu