Obavijesti

Kolumne

Komentari 5

Nova Birtija: Ako Medveščak padne, treba nam još takvih

Ispostavi li se da ne ide, i Gojanoviću i svima koji su pokušali trebalo bi čestitati na svemu što im je uspjelo, i što gase biznis prije nego što nagomilaju grozne dugove

VIDEO

Zatvori li na kraju Medveščak svoj “dućan”, koliko god boljelo, bit će to pobjeda pameti veličanstvena koliko i pokušaj da se od hokeja na ledu napravi održiv posao. U gradu u kojem nekad ni Goran Ivanišević ne bi napunio dvoranu.

Ispostavi li se da ne ide, i Gojanoviću i svima koji su pokušali treba čestitati na svemu što im je uspjelo, i što gase biznis prije nego što nagomilaju grozne dugove, i što su pošteni pa ne prodaju priču o interesima sad već punoljetne demokracije. Pokaže li se da dalje ne ide, nije važno je li Gazprom imao neki interes pa ga više nema, jesu li ga imale neke domaće firme, a sad ga nemaju. Što god bilo s projektom obiteljskog okupljanja oko profesionalnog sporta, već sad se zna da nam treba još klubova poput Medveščaka. 

Da žive dok je interesa, i da se ili ugase ili “smanje” ako iz bilo kojeg razloga popularnosti na kojoj se nekad moglo zaraditi više ne bude. Ako je definicija obiteljskog sporta 5000 obitelji na tribinama, super. Ako je definicija deset obitelji na ledu i dvadeset u publici, u redu, znamo što je temelj, a vidjet ćemo što se od toga da sagraditi.

Nije ovo nekrolog Medveščaku. Dapače. U nadi da će klub pronaći sponzora, sponzore, ovo je čestitka konceptu koji bi trebao biti standard. Medveščak je ponos, a svi koji su spalili brda para kako bi probali spasiti projekte od starta osuđene na propast, oni su problem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znate što nam treba… Da svi nogometaši koji ovom narodu nešto znače osnuju nogometne škole poput Krpana i Babića, i da odigraju ligu, da vidimo koliko publiku zanima zapravo prijateljski okršaj Krpanovih i Babićevih, recimo, s Asanovićevima ili Šukerovima. Dobili bismo dobar uvid koliko bi bila popularna liga klubova koje bi škole progutale, asimilirale nakon što bi djeca stasala u odrasle ljude. I kladim se da bi ti klubovi, ma kako se zvali, bili popularniji, da bi se na njima zarađivalo bolje nego na današnjoj ligi. Trebaju nam klubovi koji ili u najplemenitijem smislu riječi sport i biznis žive ili se gase, ali ne životare. Na tko zna čiji račun.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang