Obavijesti

Sport

Komentari 6

Oproštaj od Stevea Montadora uz poraz od latvijskog Dinama

Oproštaj od Stevea Montadora uz poraz od latvijskog Dinama
7

Medveščak je izgubio u pretposljednjoj utakmici KHL-a od Dinama iz Rige 3-1. Ispred Doma sportova gledatelji su palili svijeće za preminulog Stevea Montadora

VIDEO

Medveščak se oprostio od Stevea Montadora golom, ali i porazom od Dinama iz Rige u Domu sportova 3-1. Utakmica u čast prerano preminulog kanadskog hokejaša bila je pretposljednja u ovoj sezoni KHL-a za zagrebačke "medvjede", ujedno i njihov sedmi uzastopni poraz u tom natjecanju.

Latvijski klub praktički je sve riješio nakon samo 12 minuta igre kad je na semaforu stajalo 3-0 za goste. Strijelci su bili Kaspars Saulietis u šestoj, Linus Videll u sedmoj te Milan Jurčina u 12. minuti. Na vratima je u tim trenucima stajao mladi golman Mate Tomljenović kojemu je to bio debi za seniore. Nakon toga trener Doug Shedden izvadio ga je iz igre i stavio Heetera.

- Planirao sam ga držati u igri svih 60 minuta, no kad je primio tri gola u prvoj trećini, morao sam ga izvaditi. Nije on kriv, igrači su ga trebali više pokrivati, pomagati mu i blokirati udarce, ali to nisu činili. Nisam želio da se mi ni on rezultatski osramotimo, zato sam ga izvukao - rekao je trener, a uzbuđeni Tomljenović dodao:

- Jučer mi je trener rekao da ću igrati i super sam se osjećao. Šteta za ta tri gola... Nitko mi ne bi prije tri-četiri godine vjerovao da sam mu rekao da ću braniti za Medveščak, klub iz svog rodnog grada, u drugoj najjačoj ligi na svijetu.

Krajem druge trećine gol u čast Montadora, bivšeg igrača zagrebačkog kluba, postigao je Edwin Hedberg na asistenciju Williama Billa Thomasa.

Gledatelji su uoči utakmice palili svijeće ispred Montadorove statue postavljene ispred Ledene dvorane, a mogli su se i upisati u knjigu žalosti. Jedan od njih bio je i osmogodišnji dječak koji je zahvalio Steveu na čestitki za rođendan.

Ovim porazom Medveščak je ostao na 67 bodova, deset manje od Vitjaza i Dinama te osam više od Slovana iz Bratislave koji ima utakmicu manje. Sezonu će zaključiti na 13. mjestu zapadne konferencije te šestom mjestu divizije Bobrov. Posljednja utakmica druge sezone "medvjeda" u KHL-u protiv Jokerita iz Helsinkija na rasporedu je u nedjelju u 18 sati, također u Zagrebu.

KHL, 59. kolo:

  • Medveščak - Dinamo Riga 1-3 (0-3, 1-0, 0-0)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica