Obavijesti

Sport

Komentari 13

Prpic nakon tri sezone odlazi iz Zagreba, bit će vatrogasac

Prpic nakon tri sezone odlazi iz Zagreba, bit će vatrogasac
1

Jedan od simbola Medveščaka i miljenik publike, Joel Prpic oprostio se od hokeja, ali i Zagreba. 'Lički div' vratio se s obitelji u Kanadu gdje će postati vatrogasac

VIDEO

Joel Prpic rekao je zbogom profesionalnom hokeju. Miljenik Ledene dvorane odlučio je kako je ovo bila njegova posljednja sezona te kako se vraća u Kanadu. Dres Medveščaka Joel će zamijeniti odijelom vatrogasca.

- Kao što i sami znate, već sam se prije počeo pripremati za život nakon hokeja, a sada mi se neočekivano pružila prilika raditi kao vatrogasac. U Kanadi je jako teško dobiti taj posao stoga nisam to mogao propustiti - vraća se u Kanadu.

Hokej će mi nedostajati, ali spreman sam 'uskočiti' u novi posao, Joel će postati vatrogasac

- Osjećaji su mi još uvijek izmiješani iako znam da ću uživati raditi kao vatrogasac, ali hokej će mi doista nedostajati. To je jedino što sam radio od svoje četvrte godine. Naročito će mi biti teško kada dođe rujan i kada se neću vratiti u Zagreb na pripreme za iduću sezonu. No, sretan sam što sam zdrav i što nisam imao nikakvih teških ozljeda i spreman sam ''skočiti'' u moj novi posao iz snova - spreman je okrenuti novu stranicu u životu.

- Kada sam razmišljao što ću raditi nakon hokeja. Kako sam bio stariji i dobio obitelj, usredotočio sam se na posao vatrogasca. U ovoj prvoj godini čeka me puno novih izazova, od učenja novih stvari do komunikacije s javnošću, bit ću ponovo rookie... Postoje mnoge sličnosti između vatrogasca i hokejaša kao što je na primjer timski rad, puno sati provedeš s dečkima s kojima radiš i svi zajedno radite na zajedničkom cilju - kreće u nove izazove Joel.

Opet ću biti rookie, ali sviđa mi se što je i u tom poslu ključan timski rad, sretan je novom profesijom

Iako je okončao karijeru Prpić priznaje da neće biti predaleko od leda. Htio bi da hokej i dalje bude veliki dio njegovog života.

- Najviše će mi nedostajati uzbuđenje i intenzitet koji osjetiš tijekom igre. Volim igrati utakmice jer suparnik izvuče ono najbolje iz tebe. Nema ništa bolje od samog natjecanja. Pokušat ću ostati u hokeju. Starija kćer Aiko u rujnu će početi trenirati hokej pa će možda ona nastaviti nositi prezime Prpic u svijetu hokeja. Nadam se da ću je ja trenirati i da ću pokrenuti svoju školu hokeja u Kanadi - razmišlja o hokeju i u budućnosti.

Prpic je u profesionalnom hokeju proveo 15 godina. Igrao je u AHL-u, Azijskoj i Japanskoj ligi, EBEL-u, Hrvatskom prvenstvu, a može se pohvaliti i iskustvom iz najjače hokejaške lige na svijetu, NHL-a gdje je odigrao s najvećim imenima, kao što je Joe Sakic, 18 utakmica noseći dres Boston Bruinsa i Colorado Avalanchea.

Nedostajat će mi uzbuđenje i intenzitet igre. Ali neću se skroz odreći leda, hokej će uvijek biti dio njegovog života

- Medveščakovi navijači su najbolji navijači u cijeloj hokejaškoj povijesti. S navijačima sam imao odličan odnos. Hrvati baš uživaju u hokeju. Nema bolje od toga! - nosi samo lijepe uspomene iz Ledene dvorane Prpic.

- Zagreb ću mi uvijek biti kao dom daleko od doma i uvijek će biti blizu mom srcu. Kroz ove tri sezone u EBEL-u imali smo teških trenutaka kao momčad i organizacija, ali sjećat ću se samo onih sjajnih trenutaka u dvorani, utakmica, navijača i ljudi u Zagrebu. Supruga i djeca uživali su u gradu, školi i prijateljima. Hrvati se znaju opustiti i uživati u životu. To će me voditi kroz ostatak života - priznaje kako će mu nedostajati hrvatska metropola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija