Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tip dana: Adrian Mannarino je nezgodan na travnatoj podlozi

Tip dana: Adrian Mannarino je nezgodan na travnatoj podlozi
1

Drugo kolo challengera u Nottinghamu nudi susret dvojice tenisača koji vrlo često nastupaju i na ATP razini. Obojici je zajedničko da se na travi snalaze vrlo dobro

VIDEO

Nakon sasvim dobrog izdanja na Roland Garrosu gdje je zaslužio barem jedan set protiv Ferrera, Matosevic se uputio na travu podlogu gdje se ipak znatno bolje snalazi. Tako je prijavio ovaj turnir te zauzeo mjesto prvog nositelja i sasvim sigurno jednog od glavnih kandidata za naslov.

A ta kandidatura još je bliže nakon njegovog prvog meča u kojem nije nimalo pokazao znakove umora ili slabe prilagodljivosti na sasvim nove uvjete. Naime, snage je odmjerio sa sunarodnjakom Grothom koji je ovdje prošao kvalifikacije što mu je bila startna prednost, no pokazalo se samo na papiru. Na terenu smo pak vidjeli dominaciju Matosevica od samog starta te je prvom setu u gotovo svakom servis gemu Grotha imao break priliku. Iskoristio je dvije te bez pružene, zasluženo osvojio set. No tada dolazi do malog opuštanja te odmah gubi servis, dok se Groth maksimalno koncentrira i polako grabi k setu. No, nije izdržao do kraja te je kod 4-3 ipak popustio, a kod 5-6 još jednom. Sve to govori nam da smo vidjeli uvjerljivo izdanje Matosevica, koji je sasvim zasluženo došao do pobjede iz koje valja istaknuti 70% ubačaja prvog servisa te veliki 41 poen na returnu.

- Nije bilo lako, no mislim da je pobjeda zaslužena. Nadam se uspješnom nastavku turnira - kratko se oglasio Australac nakon pobjede.

Novu će tražiti protiv poznatijeg imena u teniskim krugovima, Francuza Mannarina. On igra prilično čudnu sezonu s mnogo amplituda na challenger nivou, te slabim nastupima na višem ATP-u. Tako je ovdje stigao nakon razočaravajućeg poraza na Roland Garrosu (Cuevas) nakon kojeg je izjavio da je u depresiji.

Stoga je i sam vjerojatno jedva dočekao neku promjenu, a ona u vrsti podloge zasad se pokazala dobrom. Naime, na travi zna igrati (23-15) a to je potvrdio u prvom susretu na ovom turniru te se prilično rutinski obračunao s domaćim Bakerom. Vidjeli smo dvoboj kojeg je obilježilo čvrsto držanje servisa te je ukupno zabilježen te jedan break. Načinio ga je Francuz u drugom setu, nakon što je kroz tie-break osvojio prvi. Tako je iskoristio šestu break priliku, no spasio je sve tri i uz odličnih 84% uspješnosti na prvom ubačaju sasvim zasluženo ćemo ga vidjeti u drugom kolu.

Susret je ovo igraču koji su česti u na ATP nivou tako da ovaj meč možemo proglasiti najzvučnijim cijelog drugog kola. Uz to obojica se solidno snalaze na travi i ovo bi mogao biti najbolji susret kola.

Prognoza: Matosevic Marinko - Mannarino Adrian , tip: Adrian Mannarino  +4,5 gema

Nema mi smisla ovako favoriziranje Matosevica i ovdje vidimo daleko izjednačeniji meč nego što to kladionice predviđaju. Mannarino je nezgodan igrač koji zna igrati na travi i vrlo dobro koristi prednosti igranja lijevom rukom, nije Groth koji sve pokušava postignuti bezglavim nabijanjem. Stoga mi ovakav hendikep, koji je postavljen isključivo prema koeficijentima nema previše smisla i vidim ga kao grešku kladionice.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao