Obavijesti

Tech

Komentari 3

11 online tečajeva koji će vam pomoći kako bi dobro zaradili

11 online tečajeva koji će vam pomoći kako bi dobro zaradili
1

Ovi online tečajevi su besplatni, a pomoći će vam razumijeti kako funkcionira tržište kapitala, kako uštedjeti novac te kako bolje upravljati svojim financijama

VIDEO

Ako želite učiti o osobnim financijama, knjige ne moraju biti vaš jedini izbor. Dobra alternativa su i online tečajevi nekih od najboljih sveučilišta na svijetu. Od razumijevanja kako funkcionira tržište kapitala do razvoja pregovaračkih vještina, sve to možete naučiti prateći online tečajeve. 

Izdvajamo 11 tečajeva prestižnih sveučilišta. Za ove tečajeve trebat će vam poznavanje engleskog jezika. 

1. Sveučilište Toronto: Kako doista štedjeti

Studija ponašanja u ekonomiji odgovara na pitanje: "Kako učiti ljude da više štede?" Njihov tečaj ne odgovara samo na to pitanje, nego daje i praktične metode koje se mogu primijeniti u stvarnom životu i omogućiti vam bolje upravljanje novcem u praksi. 

2. Sveučilište Wharton u Pennsylvaniji: Uvod u računovodstvo

Nakon što naučite kako čitati najbitnija financijska izvješća razumjet ćete kako donositi pametne odluke na osnovu tih podataka. 

3. Sveučilište Tennessee: Voli svoj novac

Dobar tečaj za one koji ne znaju gdje početi, a žele bolje upravljati svojim novcem. Pokriva teme od zarađivanja, postavljanja ciljeva, budžeta i kako koristiti kartice i kako upravljati dugovanjima. 

4. Sveučilište Michigan: Uspješno pregovaranje

Pregovaranje vam može uštedjeti dosta novca kod velikih kupnji, ili vam pomoći zaraditi više kod promjene posla. Ovaj tečaj vas uči sve o 4 koraka pregovaranja.

5. Sveučilište Illinois: Procjena financija i strateška ulaganja

Ovaj tečaj podučava o ključnim uvjetima rizika i boljeg povrata, optimizacije i osiguranja. Ako imate dionice ovo je tečaj za vas. 

6. Sveučilište Yale: Kako funkcioniraju financijska tržišta

Nadaleko poznati online tečajevi uglednog Sveučilišta Yale uključuju i poznate goste predavače poput Hanka Greenberga i Carla Icahna. Ovaj tečaj traje 8 tjedana i možete naučiti povijest i teoriju bankarstva, osiguranja, različitih tržišta, te što sve smjeraju te financijske institucije u sljedećem duljem razdoblju

7. Sveučilište u Melbourneu: Jezik i alati financijske analize

Kako financijski stručnjaci, investitori i glavni financijski operativci u tvrtkama donose svoje odluke? Ovaj tečaj uči upravo o tome. Naučit ćete kako koristiti i tumačiti analize u Excelu, kao i osnove računovodstva. 

8. Sveučilište Florida: Osobne i obiteljske financije

Tečaj za sve što trebate znati o kreiranju plana za financije cijele familije, te budžetiranju, kreditiranju i ulaganju. 

9. Sveučilište Irvine: Radite pametnije, ne više

Kako bolje upravljati svojem vremenom i biti produktivniji na poslu? Ako vas zanima odgovor na to pitanje, ovaj tečaj je za vas. Otkriva vam kako možete raditi manje sati, ali kvalitetnije i pritom bolje zaraditi. 

10. Sveučilište Sjeverne Karoline: Psihologija popularnosti

Popularnost nije nešto što je bilo bitno samo dok ste išli u školu. Što ste popularniji imat ćete i više veza koje vam mogu pomoći u uspjehu na poslovnom planu. Ako ste više u društvu vrlo uspješnih ljudi imate potencijal proširiti svoje razmišljanje i poboljšati i svoje prihode. 

11. Sveučilište Princeton: Učinkoviti altruizam

Ako donirate svoje vrijeme ili novac, tada želite biti sigurni da to ne bacate u vjetar. Ovaj tečaj vas uči kako donijeti praktične i objektivne odluke o tome kome treba pomoći. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.