Obavijesti

Tech

Komentari 6

Aplikacija spašava: Za vas će pronaći sporne statuse s Fejsa

Aplikacija spašava: Za vas će pronaći sporne statuse s Fejsa
1

Nova aplikacija Clear će za vas skenirati vaše objave na Facebooku, Twitteru i Instagramu, analizirati ih, te izvući vama na pregled problematične rečenice.

VIDEO

Ako se brinete da bi vas neke stare škakljive  objave na Facebooku ili Twitteru mogle sustići na novom poslu ili u novoj ljubavnoj vezi, stiže pomoć. 

Nova aplikacija Clear će za vas skenirati vaše objave na Facebooku, Twitteru i Instagramu, analizirati ih, te izvući vama na pregled potencijalne problematične rečenice, prenosi Mashable.

Da bi u tome uspjela aplikacija u filtriranju objava koristi kombinaciju algoritama i IBM-ovo super računalo Watson. Pretražuju se ključne riječi koje odredite da bi vam mogle biti problematične ili shvaćene u krivom kontekstu

Aplikaciju Clear razvio je Amerikanac Ethan Czahor, koji je u javnosti postao poznat jer je ekspresno dobio otkaz (u manje od dva dana od zaposlenja) u kampanji Jeba Busha. Njemu su otkrili tvitove još iz 2009. godine u kojima je vrijeđao žene i homoseksualce.

Nakon skeniranja vaših objava aplikacija će vam izlistati broj sumnjivih objava koje biste trebali provjeriti jesu li kandidati za brisanje. Zasad provjerava samo tekstualne objave, a u planu je i provjera fotografija. 

Dakako, možete i jednostavno samo paziti što objavljujete javno na društvenim mrežama pa vam takva aplikacija neće trebati. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama