Obavijesti

Tech

Komentari 3

Bezbrižno na putu: Aplikacije koje morate imati na telefonu

Bezbrižno na putu: Aplikacije koje morate imati na telefonu
1

Ako planirate krenuti autom na put, osim što morate znati kako stići do odredišta, od koristi će vam biti aplikacija koja će vam reći gdje je najbliža benzinska postaja

VIDEO

Planirate li krenuti na putovanje automobilom, danas ćete najvjerojatnije posegnuti i za telefonom kako bi u nekoj od aplikacija provjerili na karti gdje točno trebate stići, ali i očekuje li vas gužva na putu, a vjerojatno vam je i koristan podatak vidjeti koliko još imate do prve benzinske postaje ako ste na rezervi. Kad smo u nekom gradu želimo i saznati gdje možemo otići pojesti nešto, naći smještaj. U nastavku donosimo neke od najkorisnijih aplikacija za putovanja.

Google Maps

Jedna od najkorisnijih aplikacija na telefonu prikazat će vam detaljne upute ili vas odvesti do odredišta uz glasovnu navigaciju. Sve je moćnija i u Hrvatskoj s informacijama o stanju u prometu, a korisna je opcija skidanje karte za offline režim rada. (iOS, Android)

Bankomati HR

Ako ste ostali bez gotovine, lokacija najbližeg bankomata bit će vam prilično važna. Bankomati HR nudi lokacije najvećih banaka, no bilo bi korisno da se podaci u njoj ažuriraju. Alternativno, možete koristiti aplikacije vaše banke, ili HAK-ovu koja uz gomilu servisnih informacija prikazuje i lokacije bankomata. (Android)

INA

INA je nedavno predstavila vlastitu aplikaciju koja pomaže planirati putovanja. Na početnom ekranu odmah će vam prikazati najbližu benzinsku postaju te opcije da provjerite cijene goriva na njoj i gdje se nalazi. Tu je još tražilica postaja, informacije o stanju u prometu (koje povlači s HAK-a), a aplikacija nudi i vremensku prognozu te opciju da zapamti lokaciju gdje ste parkirali. Dostupna je za iOS i Android.

INA

Trivago

Tražite li hotel u mjestu u koje putujete, uz Trivago bi mogli naći hotel koji će najbolje odgovarati vašim željama, ali i uštedjeti jer će vam prema željenim kriterijima naći najbolju ponudu. Nudi vam gomilu parametara kod odabira lokacije, a rezultate možete filtirati po cijeni, ocjenama korisnika, sadržajima kao što su Wi-Fi ili bazen i sl. (Android, iOS)

Airbnb

Još jedna moćna aplikacija koja je namijenjena pronalasku smještaja, ali u ovom slučaju, Airbnb će vam ponuditi pregled ponude privatnih iznajmljivača. Uz Airbnb možete proći i puno povoljnije nego u hotelu, a osim soba nude se stanovi ili cijele kuće. (iOS, Android(

Google Translate

Stigli ste u stranu zemlju i ako tražite najbrži način za prevesti natpise ili tekstove sa stranog jezika ili pisma koje vam nije poznato, Google Translate bi vam mogao biti od velike pomoći. Više od 80 jezika je u njegovoj bazi, a ne morati biti ni online. Tekst će prevesti i iz fotografije koju ste snimili mobitelom. (Android, iOS)

Google

Foursquare

Nakon što se Swarm izdvojio, Foursquare je postao aplikacija za otkrivanje zanimljivih i novih mjesta u vašoj okolini. Tražite li restoran, kafić ili neku znamenitost, Foursquare će vam to prikazati, a možete vidjeti i koliko je to udaljeno od vas, koje je radno vrijeme te što drugi korisnici kažu. (Windows Phone, iOS, Android)

Viber, WhatsApp, Facebook Messenger

Ako ste otputovali u inozemstvo, roaming još nije toliko povoljan da bi mogli bez razmišljanja komunicirati s prijateljima i obitelji. No, ako ste 'ulovili' Wi-Fi u kafiću ili restoranu, uz jednu od ovih aplikacija možete se besplatno javiti i telefonirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način