Obavijesti

Tech

Komentari 0

Ekipa Styria Digital Services pobjednik 4. OSC hackathona

Ekipa Styria Digital Services pobjednik 4. OSC hackathona
4

Kao jedan od sudionika u Seniorskoj skupini bio je i tim Styria Digital Services koji je odmjerio svoje snage kodiranja s konkurencijom i odnio pobjedu među Seniorima

VIDEO

Tim Styria Digital Services pobijedio je među Seniorima na 4. OSC hackathonu koji se protekle subote održao u coworking prostoru u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku. 

Ove godine sudionici su bili podjeljeni u dvije skupine- Juniore i Seniore. U seniorskoj konkurenciji su se natjecali profesionalci iz IT branše, dok su u juniorskoj konkurenciji svoje vještine testirali studenti, srednjoškolci i svi ostali zaljubljenici u IT i Developement.

Članovi tima Styria Digital Services tako su u 24 sata zaradili 16 000 kuna, nagradu i priznanje koje je dokaz da su ekipa izuzetno pametnih i marljivih, mladih ljudi. Mislav Cimperšak, Jelena Matejić, Dario Knežević i Marko Vrbanec, koji je u vrlo kratkom roku kao student postao zaposlenik u odjelu digitalnog razvoja Styria Digital Services, udružili su svoje mozgove i  zajedničkim radom osmislili sustav pod nazivom bakin-lonac.com kao rješenje problema koji je pokrio tri kategorije natječaja: problem zapošljavanja i nezaposlenosti, studentski život i zdrav život.

Web aplikacija bakin-lonac.com omogućuje bakama i domaćicama dodatni izvor zarade prodavajući zdrave obroke studentima gladnim pravih tradicionalnih domaćih jela. Bake i domaćice oglašavaju dan unaprijed što će kuhati, a studenti mogu rezervirati hranu i drugi dan mogu obrok samostalno pokupiti kod bake, zatražiti dostavu obroka od ekipe bakin-lonac.com ili mogu sjesti kod bake u toplu kuhinju.

Bakin-lonac.com ima razrađen sustav ocjenjivanja tako da svaki student može nagraditi ocjenom i pohvaliti svoju omiljenu baku, a i svaka baka svog studenta.

Hackathoni su događaji na kojima se developeri nalaze kako bi zajedno razvili nove aplikacije. Poznat po različitim imenima u različitim tehnološkim krugovima, hackathon je postao dio kulture mnogih tvrtki te dio mnogih konferencija. Uvijek uključuje vremensko ograničenje koje sudionike potiče da uokvire svoje projekte, a često sadrži i komponentu natjecanja koje se vrlo često i nagrađuje.

Sve pohvale organizatorima, a ekipa Styria Digital Services se zahvaljuje i veseli novim izazovima i susretima.

Pročitajte više o radu i projektima ekipe Styria Digital Services ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo