Obavijesti

Tech

Komentari 4

Facebook ima novu aplikaciju, lakše dijeli fotke s prijateljima

Facebook ima novu aplikaciju, lakše dijeli fotke s  prijateljima
1

Moments koristi tehnologiju prepoznavanja lica i prilikom skeniranja vaše arhive fotografija odmah vam nudi mogućnost da tagirate svoje prijatelje i sortirate fotke

VIDEO

Facebook je objavio novu aplikaciju - Moments (trenuci). Ova aplikacija namijenjena je sređivanju fotografija, te pronalaženju fotografija koje biste inače možda ostavili na mobitelu ili fotoaparatu. Upravo su fotografije jedan od najzanimljivijih sadržaja na društvenim mrežama i Facebook želi da ih objavljujete još više. 

Moments koristi tehnologiju prepoznavanja lica i prilikom skeniranja fotografija u vašoj galeriji na telefonu odmah vam nudi mogućnost da označite prijatelje i sortirate fotografije. Ako vaš prijatelj također koristi aplikaciju Moments tada će dobiti obavijest da se ta slika prebacila i u njegovu sinkroniziranu kolekciju, ako pak ne koristi tu aplikaciju dobit će notifikaciju na Facebook Messengeru da ga čeka fotografija na Momentsu.

Facebook

Aplikacija potom stvara cijelu kolekciju slika na kojoj su i vaši tagirani prijatelji te vam olakšava pregled tih fotografija, pretragu kao i preimenovanje. 

U osnovi Moments želi postati vaš izbor aplikacije za dijeljenje fotografija s prijateljima. Također, Facebook se želi pokazati korisnim i omogućiti vam da bolje iskoristite silne baze slike koje vam ostanu na mobitelu ili na fotoaparatu. Često se zna dogoditi da kada slike prebacite negdje na računalu, ostanu dugo skrivene, a da ih više niti ne pogledate. 

Moments grupira vaše fotografije po tome kada su snimljene i tko je sve na slikama. Ako imate omogućeno da vas i drugi mogu tagirati na fotografijama, onda računajte da će to biti moguće i na ovoj novoj aplikaciji. Odnosno ako ne želite da vas tagiraju bez vašeg znanja najbolje isključite tu mogućnost u postavkama Facebooka.  

Facebook

- Dijeljenje slika na aplikaciji Moments je puno drugačije od drugih foto aplikacija, na način da je vam daje puno više privatnosti, te da fotografije možete dijeliti samo s određenim prijateljima. Vrlo smo fokusirani da ova aplikacija bude samostalna, izjavio je menadžer projekta Will Ruben.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način