Obavijesti

Tech

Komentari 26

Googleov samovozeći auto zaustavili zbog 'spore vožnje'

Googleov samovozeći auto zaustavili zbog 'spore vožnje'
1

Google je limitirao brzinu svog automobila dok se kreće u javnom prometu, a u četvrtak ga je u Mountain Viewu zaustavio policajac, no nitko nije dobio kaznu

VIDEO

Zaustavi li policajac Googleov samovozeći automobil, tko će dobiti kaznu? Automobil ili putnik? 

Ovo je samo jedno od pitanja koja su se provlačila na internetu, nakon što je Google objavio fotografiju na kojoj se vidi kako je policajac zaustavio njihov samovozeći automobil zbog spore vožnje.

Policija u Mountain Viewu objavila je kako se policajac kretao iza auta koji se kretao brzinom od 38 km/h iako je maksimalna dozvoljena 56 km/h. Zaustavio je vozilo kako bi od kontrolora, koji su ovdje za svaki slučaj, saznao kako auto bira brzinu kojom će se kretati, ali i da ih upozori na okolni promet. 

I u Googleu su se našalili sa cijelom situacijom i napisali kako se ne vidi često da nekog zaustavljaju zbog spore vožnje. Njihovom automobilu limitirali su brzinu na 40 km/h zbog sigurnosnih razloga.

- Želimo da naši automobili izgledaju prijateljski i pristupačno, a ne da zastrašujuće jure ulicama - napisali su iz Googlea. 

Dodaju i kako ih ljudi, poput ovog policajca, često zaustave da saznaju nešto o automobilima koji su napravili skoro 2 milijuna kilometara bez da su dobili jednu kaznu.

Inače, Googleov auto je registriran kao električno vozilo koje se smije kretati na cestama koje imaju najvišu dozvoljenu brzinu od 56 km/h te se automobil sasvim legalno kretao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama