Obavijesti

Tech

Komentari 17

Kliknite m.24sata.hr i otkrijte sve prednosti novog portala!

Kliknite m.24sata.hr i otkrijte sve prednosti novog portala!
10

Logiranje, komentiranje, veće galerije, pregled videa, moderniji dizajn i dijeljenje putem WhatsAppa, samo su neki od noviteta koje ćete pronaći na novom mobilnom portalu

VIDEO

Od kada smo 2008. lansirali prvi hrvatski mobilni news portal, do danas nismo stajali s inovacijama. Kako bismo opravdali vaše povjerenje i pružili vam još bolju i atraktivniju news platformu, odlučili smo u godini, kada slavimo 10 godina postojanja, lansirati prvo novi, revolucionarni  mobilni, a nakon toga i web portal.

Pokretanje videa...

24sata 02:18

Kako je uobičajena praksa lansiranja portala na hrvatskom internetskom tržištu posve obrnuta od naše, ovakav potez posljedica je činjenice da gotovo 43% ukupne posjećenosti 24sata.hr čine korisnici koji portalu pristupaju putem mobilnih platformi , odnosno mobilnih portala i aplikacija. Prije samo godinu dana ta je brojka iznosila 29% pa se razvoj novog mobilnog portala, nakon prošlogodišnjeg lansiranja Android i iOS aplikacija, nametnuo kao jedino logično rješenje.

- Mobitel je najintimniji suputnik svih nas i nije platforma budućnosti nego sadašnjosti. Odlučili smo zato preskočiti nekoliko koraka i slijediti najvažnije trendove u svijetu te prvo razviti mobilni portal, a tek onda desktop verziju novog 24sata.hr - rekao je Boris Trupčević, direktor Styria Internationala za Hrvatsku

Predstavljamo vam stoga vizualno jednostavniji i moderniji portal sa znatno zahtjevnijim pozadinskim aktivnostima i novim funkcionalnostima koje ćete primijetiti već pri prvom korištenju.

Revolucija na portalu m.24sata.hr

Mobilni portal m.24sata svakodnevno vam nudi novosti i zanimljivosti iz čak sedam rubrika - News, Show, Sport, Lifestyle, Tech, Fun, 24sata TV te potportala Junior i Ljubimci , kao i dodatne zanimljive sadržaje poput horoskopa , vremenske prognoze prilagođene vašem gradu te dnevnih karikatura Nika Titanika .

Pregledavanje galerija slika sa svih članaka u odličnoj kvaliteti bilo je moguće i na prijašnjoj verziji portala, a od sada bez problema možete gledati i sav video sadržaj .

Ako se u bilo kojem trenu, tijekom surfanja po m.24sata.hr, poželite dobro nasmijati, zabavu ne morate dugo tražiti – klik na simpatičnog 'smajlića' u donjem desnom uglu ekrana, odvest će vas direktno na rubriku Fun, neiscrpan izvor urnebesnih video clipova i fotogalerija!

Mogućnost registracije ili prijave na portal sa svojim postojećim korisničkim podacima, koja omogućava komentiranje članaka te ocjenjivanje komentara drugih korisnika, sigurno će razveseliti sve one koji žele javno izraziti svoje mišljenje, ući u raspravu ili se povezati sa svojim istomišljenicima.

Ovim se novitetima mobilni portal približio svim benefitima surfanja po desktop verziji portala 24sata.hr. Ipak, mogućnosti povezivanja dodatno su naglašene i brojnije nego na bilo kojem mobilnom ili online news portalu u Hrvatskoj jer svaki članak možete samo jednim klikom podijeliti sa svojim prijateljima na Facebooku, Twitteru, Google+, WhatsAppu ili mailu .

Portal omogućava dijeljenje sadržaja putem društvenih mreža, a novost je da jedini u Hrvatskoj imamo dijeljenje putem aplikacije WhatsApp, rekao je Hrvoje Dorešić, izvršni urednik 24sata.hr

Tu je i tražilica koja vam pomaže da upisivanjem ključnih pojmova lako pronađete željene članke, a za brže navigiranje po mobilnom portalu pomicanje ekrana u desnu stranu vraća vas na prethodno posjećenu stranicu. S druge strane, galerije pojedinih članaka možete pregledati pomicanjem fotografija u lijevu stranu bez da uopće uđete u članak.

Portal odlikuje atraktivniji dizajn, brzina, fluidnost i još bolje korisničko iskustvo, a kada uskoro dobijete dojam da je sadržaj krojen baš prema vama, to će značiti da se pojavljuju i prvi znakovi personalizacije. Revolucija je u tijeku – u svoje mobitele upišite m.24sata.hr i pratite nas i dalje!

Razvoj portala trajao je pet mjeseci

Za dizajn mobilnog portala zaslužan je jedan od najboljih web dizajnera u Hrvatskoj, Marin Kobeščak iz Trikodera.

U razvoj ovako naprednog mobilnog portala uloženo je puno truda tijekom proteklih pet mjeseci, a cijela proizvodnja odvijala se interno u Styria Hrvatska u Odjelu digitalnog razvoja.

- Neki od noviteta koje bismo izdvojili su kompletno novi frontend te CMS koji je napravljen na StyriaCMS-u i predstavlja novo tehnološko rješenje, prilagođeno samim čitateljima. U ovoj fazi razvoja nam je najbitnije bilo poboljšanje korisničkog iskustva što znači da je učitavanje stranica brže, slike i galerije su veće, a po prvi puta je čitateljima omogućeno i logiranje te komentiranje - naglasio je Nebojša Bošnjak, voditelj web razvoja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.