Obavijesti

Tech

Komentari 6

Na Ashley Madison su tražili afere, ali tamo žena nije bilo

Na Ashley Madison su tražili afere, ali tamo žena nije bilo
2

Analiza podataka korisnika preljubničkog servisa Ashley Madison pokazala je da su tamo milijuni muškaraca trošili novac tražeći ljubavnice kojih nije uopće bilo

VIDEO

Hakerski upad u servis za preljubnike Ashley Madison otkrio je gomilu podataka o muškarcima koji su tražili aferu, poput gradova i država u kojima žive, sveučilišta koja su pohađali.. 

No, s druge strane, o ženama se zna jako malo. Točnije, kao da ih tamo uopće nije ni bilo. Gizmodo je analizirao podatke iz korisničke baze podataka i otkrio niz anomalija koje ukazuju na to da je iznimno velika većina svih ženskih profila bila lažirana i da su mnoge održavali unutar samog Ashley Madisona. 

Reuters

Pregled ukupnog broja korisnika bacio je prvu sumnju. Naime, od 37 milijuna korisnika samo je 5,5 milijuna bilo navodno ženskih profila. Detaljnija analiza podataka otkrila je desetak tisuća profila koji su kao email adresu imali ashleymadison.com, što sugerira da su kreirani unutar kompanije. No, čak 90 posto njih je bilo kreirano na ženskim profilima. Otkrili su i kako je najpopularnije žensko prezime (oko 350 njih) bilo prilično neobično i vezano uz ženu koja je radila u kompaniji prije desetak godina. S druge strane, muška prezimena koja su bila najčešća su Jones i Smith, što je otprilike kao i u Sjevernoj Americi. 

Najveću sumnju na stvarnost tih profila bacili su podaci da su samo: 

  • 1492 žene ikad provjerile svoje poruke na mreži, u odnosu na 20,2 milijuna muškaraca koji su provjerili poruke
  • 2409 žena je sudjelovalo u chatu, u odnosu na 11 milijuna muškaraca
  • 9700 žena odgovorilo je na poruku drugog korisnika, dok je to učinilo 5,9 milijuna muškaraca

Naravno, moguće je da su podaci o ženama oštećeni, dok se to nije dogodilo s podacima za muške korisnike, a jednako je tako i moguće da su se sve te žene stvarno prijavile, ali nikad se nisu vratile na stranicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način