• Članak
  • Komentari 100
  • Share 41
  • Tweet1

Nije im dosta: Apple bi 707 mil. dolara i zabranu za Samsung

Žalosno je da se zakonima može manipulirati u toj mjeri da jedna kompanija može imati monopol na pravokutnike sa zaobljenim rubovima, naveo je Samsung u izjavi

Nedjelja, 23. 9. 2012. u 08:21    Piše: Ivan Hruškovec
Nije im dosta: Apple bi 707 mil. dolara i zabranu za Samsung Reuters Očekuje se nastavak pravne bitke Applea i Samsunga

Apple je na milijardu dolara koje su dobili prošlog mjeseca zatražio dodatnih 707 milijuna dolara odštete i trajnu zabranu prodaje Samsungovih proizvoda. Korejski proizvođač je pak odgovorio zahtjevom za novim suđenjem, piše Reuters

U borbi za vrh tržišta dvije kompanije su posegnule za tužbama te sada vode parnice u deset zemalja, a u kolovozu je Samsung dobio snažan udarac presudom da su kopirali značajke Appleova iPhonea. 

U novom zahtjevu za odštetom su pobrojali dodatne stavke gdje misle da su oštećeni i zatražili zabranu prodaje koja bi se mogla proširiti i na Galaxy S III. Samsung pak smatra kako ograničenja procesa nisu dozvolila da u punoj mjeri odgovore na sve Appleove stavke. 

- Žalosno je da se zakonima može manipulirati u toj mjeri da jedna kompanija može imati monopol na pravokutnike sa zaobljenim rubovima ili na tehnologiju koja se svakog dana poboljšava u Samsungu i drugim kompanijama - naveo je Samsung u zasebnoj izjavi.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Internet.

Tagovi: tužba, samsung, apple

Izdvojeni komentari 100 komentara Pogledaj sve komentare
23.09.2012., 09:06

be yourself: Žalosno je da smješni sud koji o tome odlučuje je u Americi. Zašto nije u Koreji? Očito Amri rade budale od drugih kao i inače u svijetu. Ekran na iPhoneu proizvodi Samsung, A6 procesor u iPhoneu proizvodi Samsung. iPhone ne proizvodi ništa. Koristi situaciju da se jakim marketingom mogu poigravati masama ali polako dolazi kraj iPhonea a to pokazuju ove smješne tužbe. Samsung je danas broj 1 po prodaji mob. telefona na svijetu i tako će i ostati jer imaju sve u svojim rukama.... prikaži sve

23.09.2012., 09:25

Troll_face: kad budem u prilici da kupim tel kupit cu samsung

23.09.2012., 09:30

actros4144: nadam se da nas male ljude nece Apple tuziti zato sto jedemo jabuku :))

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar