Obavijesti

Tech

Komentari 17

Ova karta prikazuje hakerske napade u stvarnom vremenu

Ova karta prikazuje hakerske napade u stvarnom vremenu
2

Većina napada usmjerena je prema SAD-u. Na drugom mjestu su državne i vojne službe, a odmah iza njih slijedi Rusija. Najviše napada dolazi iz Kine i SAD-a

VIDEO

Deseci tisuća cyber napada događaju se svake sekunde, no teško je zamisliti i vizualizirati tu količinu napada. Norse, tvrtka iz Kalifornije, koja pruža obavještajne podatke kompanijama kao što su HP, napravila je interaktivnu kartu na kojoj korisnici mogu gledati cyber napade u stvarnom vremenu.

- To je pomalo kao vremenska prognoza, napadi dolaze i odlaze u naletima, kao oluja – rekao je Kurt Stammberger, stručnjak za sigurnost i potpredsjednik marketinga u Norseu.

Norse

Napadi su prikazani obojenim linijama te spajaju izvor i metu napada. Norse prati ove napade pomoću više od 8 milijuna računala smještenih u 47 različitih zemalja.

Karta izgleda zaista zanimljivo, ali i zabrinjavajuće uzmemo li u obzir  koliko se naših osobnih podataka i financijskih zapisa pohranjuju online.

Većina napada usmjerena je prema SAD-u. Na drugom mjestu su državne i vojne službe, a odmah iza njih slijedi Rusija. Redoslijed se mijenja, ali većinom su ovo top tri mete cyber napada. Najviše napada dolazi iz Kine koja većinu vremena drži prvu poziciju. Iza njih su Sjedinjene Američke Države, Francuska i Rusija.

Na karti se vidi i misteriozna lokacija u oceanu jugozapadno od Afrike. Mjesto predstavlja napade od strane američke vlade s lokacije koja je klasificirana.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.