Obavijesti

Tech

Komentari 153

Policija je zaustavila automobil s kamerama za Street View

Policija je zaustavila automobil s kamerama za Street View
3

Vozač googleova automobila čitateljici koja je snimila fotografiju izgledao je uzrujano. Izašao je iz auta i mahao rukama. No ubrzo se smirio i nastavio dalje

VIDEO

Vozač Googleovog Street View automobila zaustavio se jučer oko 9 sati na autobusnoj stanici na zagrebačkoj Ilici u neposrednoj blizini zgrade Ravnateljstva policije.

Policajac koji je stajao na porti štićenog objekta u čudu je gledao vozilo s neobičnom opremom i kamerom koja se okretala 360 stupnjeva. Prišao je vozaču te ga upitao tko je i što radi.

- Prizor mi je bio malo smiješan jer sam vidjela da je riječ o Googleovu vozilu. Vozač je u jednom trenutku izašao iz auta. Izgledao je uzrujano i nešto mahao rukama. Otišla sam, nisam čekala rasplet - rekla nam je čitateljica koja je snimila policajca u akciji.

U Ravnateljstvu policije potvrdili su nam da je policajac otišao do automobila koji je stao na autobusnoj stanici i vozača tražio dokumente. Nakon što se vozač Google Street Viewa predstavio i pokazao dokumente, policajac ga je upozorio da se ne može zadržavati na autobusnoj stanici. Potom mu je vratio dokumente, zahvalio na suradnji, a vozač je nastavio dalje svojim poslom. Iz Google Hrvatska jučer nisu odgovorili na naš upit vezano uz ovaj događaj.

Google ponovno snima hrvatske gradove

Inače, prije nekoliko dana iz Googlea su objavili kako će njihove kamere uskoro opet krenuti na ulice hrvatskih gradova kako bi prikupili nove fotografije za Street View. Ovih dana počeli su snimati u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Opatiji i Dubrovniku, a uskoro će i u drugim gradovima kako bi se obnovile postojeće interaktivne karte i vidjele sve promjene.

Google želi novim snimanjem obuhvatiti regije i turistička odredišta koja prošli put nisu snimili. Njihovi automobili još su 2011. snimali u Hrvatskoj, a Street View su kod nas lansirali 2012. godine. Dostupan je u još 59 zemalja. Njihove kamere potpuno su automatizirane te su spojene sa senzorima za GPS, brzinu i smjer na automobilima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu