Obavijesti

Tech

Komentari 3

S ovim aplikacijama vaš će automobil postati pametniji

S ovim aplikacijama vaš će automobil postati pametniji
1

Aplikacije uz razne 'gadgete' mogu vaše automobile učiniti pametnijima, tako će OBD adapteri prikazivati sve detalje rada motora, a ventili prate rad vaših guma

VIDEO

Naprednija tehnološka i komunikacijska rješenja mijenjaju svijet u kojem živimo, pa tako i automobile kojima se vozimo. Današnji 'povezani' automobili uz razne aplikacije i dodatke (koji ne moraju biti skupi) postaju svjesniji svoje okoline, ali i vozačima smanjuju brige tijekom vožnje. Procjene su inače kako će tržište pametnih automobila 2017. godine vrijediti 274 milijarde dolara.

SteelMate TPMS

SteelMate

Tvrtka SteelMate nudi nekoliko rješenja za nadzor tlaka u gumama, a među njima je i sustav koji komunicira s vašim telefonom, koji su prikazali i na ovogodišnjoj IFA-i. Pametni ventili spajaju se na prijamnik koji se uključuje u upaljač, a podaci se mogu prikazivati na aplikaciji koja prikazuje pritisak u svakoj gumi te pušta li zrak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

BMW

Njemački proizvođač automobila u Berlinu je prikazao i Remote aplikaciju koju su napravili u suradnji sa Samsungom. Namijenjena je njihovu novom Gear S2 satu, a ranije su imali i verziju za Apple Watch te pametne telefone. Spaja se s njihovim automobilima i3 i i8, a vozaču omogućuje da daljinski provjeri stanje vozila, zaključaju vrata te pronađu automobile na parkiralištu ili isplaniraju rutu.

INA

INA

INA je nedavno predstavila vlastitu aplikaciju koja pomaže planirati putovanja, ali i misli na vaš automobil. Tako će vam prikazati gdje je najbliža Inina benzinska postaja, ako ste na rezervi, a zapamtit će i lokaciju automobila kako bi ga mogli lakše pronaći na parkiralištu. Tu je još tražilica postaja, informacije o stanju u prometu (koje povlači s HAK-a), a aplikacija nudi i vremensku prognozu. Dostupna je za iOS i Android.

Zubie

Naši su automobili sami po sebi prilično pametni jer njihova računala znaju što se događa s raznim sustavima, no ti nam podaci baš i nisu tako jednostavno dostupni. Zubie Key maleni je dodatak koji se spaja na auto dijagnostiku (OBD), a radi na iOS i Android aplikacijama. Uređaj će pratiti informacije iz automobila, a vama će nuditi savjete kako bi vozili sigurnije i kvalitetnije. Također će vam reći i što se događa u slučaju nekih kvarova. 

Automatic

Kao i Zubie, Automatic je adapter koji se može uključiti u port za dijagnostiku, a pripadajuća aplikacija vam potom prikazuje korisne informacije u aplikaciji. Podatke o vožnji sprema 'u oblaku', a nudi informacije i statistike o načinu vožnje, lokaciju automobila... No, ovo rješenje ima cijelu galeriju povezanih aplikacija koje mogu iskoristiti podatke koji dolaze iz automobila. DashCommand će vam tako nuditi uživo prikaz svih performansi motora, dok će UnMooch analizirati potrošnju i olakšati podjelu troška s prijateljima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje