• Članak
  • Komentari 4
  • Share
  • Tweet

"Steve Jobs ne smije utjecati na slučaj Applea i Samsunga"

Sutkinja iz Kalifornije odobrila je u srijedu Appleov zahtjev da se Jobsove izjave o Google Androidu zabrane u procesu Applea i Samsunga koji će uskoro početi

Četvrtak, 19. 7. 2012. u 10:15    Piše: Ivan Hruškovec
"Steve Jobs ne smije utjecati na slučaj Applea i Samsunga" REUTERS/PXL

Sutkinja Lucy Koh u srijedu je zabranila da se izjave Stevea Jobsa o Googleovu Androidu koriste u sporu Samsunga i Applea u Kaliforniji te je rekla kako ovo nije suđenje o Steveu Jobsu te da nisu bitne za proces, piše Reuters.

Preminuli šef Applea lani je Walteru Isaacsonu rekao kako je spreman na nuklearni rat samo da uništi Googleov operativni sustav, a Samsung je te izjave htio iskoristiti na suđenju. Tvrtka koristi Googleov Android te su tvrdili da izjave govore o Appleovim predrasudama i motivima. Apple je rekao da je to nedopustivo odvlačenje pažnje od slučaja i da ga treba zabraniti, što je sutkinja i prihvatila. 

U borbi na tržištu mobilnih uređaja, Apple i Samsung tuže se u nekoliko država, optužujući jedan drugog za kršenja patentnih prava. Apple je lani tužio Samsung, tvrdeći da su iskopirali njihov dizajn iPhonea i iPada, a ovi su odgovorili protutužbom. Suđenje bi trebalo početi 30. srpnja. 

Pročitajte više vijesti iz rubrike Internet.

Tagovi: tužba, steve jobs, samsung, patent, apple

Izdvojeni komentari 4 komentara Pogledaj sve komentare
19.07.2012., 10:30

SvemoguciTukarak: Ahhh jos se sjecam komentara na ovoj stranici kad je Jobs umro.Svi ga zalili i nazivali velikim covjekom i vizionarem.A u stvarnosti je bio pohlepni,ljubomorni i tesko poremeceni skrtac.Jedan od najodvratnijih ljudi koji su ikada zivjeli.

20.07.2012., 14:06

baky126: židovska firma bila i ostala, kao i bivsi sef

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar