Obavijesti

Tech

Komentari 11

Studija: Fejs će postati kao MySpace, gube 80 posto ljudi

Studija: Fejs će postati kao MySpace, gube 80 posto ljudi
1

Podaci pokazuju da Facebook postaje sve manje zanimljiv tinejdžerima, a sada su znanstvenici s Princetona prognozirali veliki pad broja korisnika do 2017. godine

VIDEO

U posljednje vrijeme stižu informacije o tome kako Facebook postaje sve manje popularan i gubi korisnike, barem među tinejdžerskom populacijom. Sada su do sličnog zaključka stigli i znanstvenici sa Sveučilišta Princeton.

Naime, u istraživanju Johna Cannarelle i Joshue Spechlera s odjela Princetona za mehanički i zračni inženjering tvrdi se da će Facebook tijekom sljedećih godina doživjeti brz pad te da će izgubiti 80 posto svojih korisnika do 2017. godine.

Cannarella i Spechler upotrijebili su model širenja bolesti kako bi objasnili početak i kraj korištenja internetskih društvenih mreža, gdje je početak korištenja analogan zarazi, a prestanak oporavku. Zaključili su da je MySpace, nekad megapopularna društvena mreža koja od dolaska Facebooka trpi stalan pad korisnika, iskusio rast i pad korisnika baš poput zaraze i oporavka - brzi rast, vrhunac i potom pad.

Znanstvenici su utvrdili da Facebook zasad funkcionira na sličan način, što bi značilo da bi mu se uskoro mogao dogoditi veliki pad.

Međutim, kako piše The Week, pitanje je koliko je ovo zapravo zabrinjavajuće za Facebook. Naime, MySpace je izgubio korisnike jer je postao nakrcan spamom i zbog nerazumijevanja vlasnika. Rupert Murdoch, medijski magnat koji je kupio MySpace dok je ta mreža bila na vrhuncu, priznao je da je uprava zabrljala na svaki mogući način. Facebook, s druge strane, relativno se uspješno bori protiv spama, osnivač Mark Zuckerberg i dalje drži konce u rukama, a tvrtka stvara profit.

I dalje postoje pokazatelji da Facebook napuštaju mlađi korisnici, koji su nekad činili bazu te društvene mreže. To ipak ne znači da će Facebook umrijeti, već postoji mogućnost da će se redefinirati kao svojevrsna obiteljska društvena mreža. Mladi će možda pronaći nešto više cool, gdje još uvijek nema njihovih roditelja, no Facebooku i bez njih ostaje puno korisnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.