Obavijesti

Tech

Komentari 0

Unosan hobi: Bloganjem i do milijun dolara godišnje zarade

Unosan hobi: Bloganjem i do milijun dolara godišnje zarade
5

Bloganje je 2014.ušlo na popis najbolje plaćenih zanimanja - neki od modnih blogera uspjeli su zaraditi milijun ili više od sponzorstava, oglasa i svojih linija

VIDEO

Neki od modnih blogera i blogerica dospjeli su ove godine među zanimanja kojima je moguće zaraditi milijun dolara godišnje, izjednačivši se tako s neurokirurzima ili brokerima s Wall Streeta.

Luksuzni modni brendovi utjecajnim blogerima spremni su platiti i do 40.000 dolara kako bi se pojavili na njihovoj reviji ili otvaranju trgovine, a tome se pribrajaju deseci tisuća dolara, koliko bloger može dobiti za minikolekciju na koju će staviti potpis te i do 80.000 dolara mjesečno koliko mogu zaraditi od prodaje oglasnog prostora na svom blogu.

Sami blogeri postaju brendovi, pretvarajući svoje hobije - koje su mnogi prije nekoliko godina posprdno komentirali kao obično objavljivanje slika sebe u skupoj odjeći - u brendove koji na tržištu vrijede milijune dolara, procjenjuje Womens Wear Daily.

Najpopularnije blogere - kao i najgledanije ‘youtubere’, magazine i portale - okuplja oglasna mreža RewardStyle, u koju se ulazi samo na pozivnicu. Prema njihovim podacima namoćniji modni blogeri su Chiara Ferragni i njezin blog The Blonde Salad, Mary Sang koja piše na Happily Grey, Chrissy Ott s blogom The Perfect Palette te Erin Gates i njezin blog Elements of Style.

Tina Carig i Kelly Cook pokrenule su 2005. godine blog Bag Snob da bi 2014. on već bio vrlo unosan biznis, a Tina i Kelly potpisuju svoju liniju torbica. Bryan Grey Yambao, 32-godišnjak koji stoji iza bloga Bryan Boy kazao je za FastCompany kako od bloga živi ‘dovoljno dobro da odjeću više ne kupuje u slobodnoj prodaji’, no to je preskromna izjava - Bryan je nedavno odbio posao modnog urednika u jednom od vodećih modnih časopisa, a odbio je i ponudu jedne modne kuće od 75.000 dolara za dizajniranje tri torbice.

Pixsell

No, za cifre od kojih se vrti u glavi nije bilo dovoljno samo pisati  o cipelama - popularnosti top modnih blogera najviše je doprinijela njihova aktivnost na društvenim mrežama, osobito na Instagramu, gdje nekih od njih imaju i milijun pratitelja. Uspjeh im nije stigao preko noći - neki od njih blogaju cijelo desetljeće - no svakako se može reći da su uspješno hobi pretvorili u posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu