Obavijesti

News

Komentari 203

'Bit ću na listi, a sučeljavanja sa Z. Milanovićem se ne bojim'

'Bit ću na listi, a sučeljavanja sa Z. Milanovićem se ne bojim'
1

Premijerka se osvrnula i na nedavnu izjavu Josipa Đakića. Kosor kaže kako je Đakić mogao i bez toga, ali smatra da ne postoje jednaka mjerila za SDP i HDZ

VIDEO

Ići ću na izbore, bit ću negdje na izbornoj listi HDZ-a, kada dođe vrijeme znat će se na kojoj listi, rekla je u ponedjeljak navečer za Dnevnik.hr premijerka Jadranka Kosor. Tako je odgovorila na pitanje voditelja u kojoj će ona izbornoj jedinici biti. 

Osvrnula se i na problem radnika Đakovštine. Rekla je kako nastavljaju dijalog i čine sve što je moguće. Komentirala je i nedavnu izjavu Josipa Đakića (HDZ) koji je rekao kako mu se čini da SDP-ovci zastupaju srbijansku, a ne hrvatsku vladu. Kosor kaže kako je Đakić mogao i bez toga, ali je naglasila kako smatra da su mjerila za ljude iz SDP-a i HDZ-a nejednaka. Kaže kako nitko nije reagirao kada je SDP HDZ nazvao zločinačkom organizacijom niti kada je Goran  Beus Richembergh (HNS) rekao za HDZ-ovce da su banda. 

Kosor je rekla i kako se ne boji sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem (SDP). Na pitanje zašto među koordinatorima izbornih lista nema Ivana Jarnjaka, Kosor je odgovorila:

- Tko kaže da ga neće biti. Pokazujemo novi potencijal HDZ-a. Bit će to kombinacija novih i starih - rekla je Kosor. 

Ponovila je i kako je jasno da predsjednik Ivo Josipović navija za SDP.

- Predsjednik često govori na način da je jasno za koga navija na izborima. Jasno je rekao kako ne treba glasati za stranke koje se bave poviješću. Jasno je medijima i svima o čemu se radi - kazala je premijerka.

Na pitanje zašto stalno ponavlja da se HDZ nikoga ne boji i treba li se netko nekoga bojati, Kosor kaže: 

- Da! Treba se bojati onih koji se prema političkim protivnicima ponašaju kao prema neprijateljima, onih koji šalju uvrede i govore da smo zločinačka organizacija, koji prijete da nas treba zabraniti, kao što je to učinio Ostojić. To kod naših članova izaziva tjeskobu, i zato kažemo da se nikoga ne bojimo, mi smo časni ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.