Obavijesti

News

Komentari 245

HDZ počeo kampanju, Šuker je šefici Kosor potrgao narukvicu

HDZ počeo kampanju, Šuker je šefici Kosor potrgao narukvicu
11

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je na Jarunu grlila i ljubila stranačke kolege i pritom klicala o uspjesima stranke. Veselje nije pokvario ni peh Ivana Šukera

VIDEO

Podignimo visoko čela, imamo na što biti ponosni, imamo se čemu radovati, klicala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Svoje kandidate na izbornim listama HDZ je predstavio na igralištu NK Jaruna pored prostorija gdje je stranka osnovana. Predsjednica stranke nije skidala osmijeh s lica. Ljubila je i grlila kolege te samouvjereno govorila o pobjedi na skorim izborima.

- Pobjedu posvećujemo uspomeni na poginule branitelje i na prvog predsjednika Franju Tuđmana - veselo je govorila, dok je oko 150 okupljenih HDZ-ovaca klicalo 'Pobjeda, pobjeda!'. Kosor je još jednom ponovila što je sve HDZ učinio za Hrvatsku.

- Mi smo ponosni na zastupnike, koji su 25. lipnja 1991. glasali za Hrvatsku u Saboru, za razliku od onih, koji nisu htjeli podići ruku za samostalnu Hrvatsku. Bili smo na čelu zemlje kad je Hrvatska postala samostalna, kad se vodio rat, kad je Hrvatska oslobođena, kad je ušla u NATO i završila pregovore s EU. Prvi smo u borbi protiv korupcije i kriminala. Prvi i zasad jedini - ponosno je rekla Kosor pa još ponosnije uz riječi pjesme 'Viva Croatia' krenula prema modernom plavom autobusu sa svojom fotografijom. Kampanja je započela i HDZ-ovci su krenuli u Trgovišće.

Šukerov peh na početku kampanje

Ni peh HDZ-ovca Ivana Šukera nije pokvario veselo raspoloženje Jadranke Kosor.  Dok je šeficu uhvatio  za ruku i pobjedonosno je podigao u zrak, Šuker je nehotice potegnuo Kosoričinu narukvicu. Nakit je pao na tlo no brzo ga je pokupio glasnogovornik HDZ-a Mladen Pavić.

"Milanovića je strah pitati Čačića zašto nije odstupio s liste"

Za mnoge će ovi izbori biti iznenađenje, pogotovo za sve one koji misle da se država može voditi dvostrukim mjerilima što su nedavno i pokazali, izjavila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, koja je sa svojim suradnicima, na početku izborne kampanje u Velikom Trgovišću položila vijenac i zapalila svijeću ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu. Pritom je istaknula "slučaj Habuš", nakon što je u Kukuriku koaliciji odlučeno da se Gorana Habuša skine s liste za izbore, ali da istodobno usprkos svemu može dobro i kvalitetno voditi grad Varaždin. Ponovila je da je stvarni šef te koalicije Radimir Čačić, te da ga se Zoran Milanović boji pitati zašto i on nije odstupio s liste. 

Kaže kako bi u slučaju da oni ostvare uspjeh na predstojećim izborima, Milanović i kao premijer morao za sve pitati Čačića. Kosor ističe i da je HDZ u ove izbore ušao u teškim trenucima i u neravnopravnom položaju, ali vjeruje da će birači prepoznati njihovu snagu i prije svega odlučnost. Kaže da su Vlade predvođene HDZ-om napravile su ogroman posao i osvojile najveće i najvažnije povijesne vrhunce, od kojih je zadnji ulazak u EU, a da im pritom oporba ni u jednoj sekundi  nije davala potporu, već se borila protiv toga. 

Rekla je i da spomenuti "slučaj Habuš" pokazuje kako nemaju za to hrabrosti, a isto tako Kukuriku koalicija nema hrabrosti građanima reći svoj plan koji je nejasan, jer se međusobno ne mogu dogovoriti, a polovica je tajna. 

- Svi mi bi htjeli znati da li misle dovesti MMF, neka kažu da namjeravaju prodati HEP, zato ostaje moj prijedlog o sučeljavanju sa čelnicima Kukuriku koalicije, u bilo koje doba do kraja kampanje, pa neka javnost konačno sazna kakvi su im planovi - rekla je na kraju Jadranka Kosor, uvjerena da će i u ovoj izbornoj jedinici HDZ polučiti dobre rezultate. 

Nakon Velikog Trgovišća, Kosor se uputila u Nacionalno svetište u Mariju Bistricu te nastavila svoj obilazak 3. izborne jedinice, prema Varaždinu i Čakovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.